Полезна информация

Полезна информация

Забавни игри, с които да стимулирате прохождането

12/02/2019

В този материал обаче ще ви помогнем да погледнете на прохождането по малко по-различен от досега начин. Ако за вас първите стъпки на детето са значимо събитие, за което трябва да се работи усърдно, моля, поспрете се.

Полезна информация

Как да дадем поле за изява на детския талант

04/02/2019

Учените твърдят, че още от самото раждане у всяко бебе има скрит талант. Той може да се развие във времето, но може и да бъде неволно пренебрегнат от родителите. Ако се случи второто, талантът буквално започва да отшумява, потиска…

Полезна информация

Бабите на нашето бебе - наръчник за употреба

26/01/2019

Съвременният живот е прекалено динамичен, доста сложен и често времето, прекарвано с децата, е лимитирано поради редица ангажименти, които няма как да отложим. Дали ще става въпрос за довършване на образование, за работа по време на майчинство, за спешно връщане на старата работна позиция от страх да не я изгубите, или дори вашето лично здравословно състояние, в един момент е напълно нормално, ако се намерите в ситуация на безизходица, наречена „няма на кого да оставя детето“.

Полезна информация

Как да изберем правилния номер обувки за прохождане?

19/01/2019

Освен от добрата марка и производител, а също така и естествените материи, използвани при изработката, удобството на едни обувки за прохождане зависи и от правилно избрания размер. Сами се досещате, че ако му стискат или са му леко широки, дискомфортът ще забави опорно-двигателното развитие и ще ви отдалечи от заветния момент на първите направени уверено стъпки.

Полезна информация

Помощ! Ще полудея! Бебето ми не спи по цял ден - какво да предприемем?

19/01/2019

Казват, че бебетата, които спят по цяла нощ, без да се будят било то за хранене, или просто за поредната си плеяда, премесила плач и истерия в едно, са като еднорозите. Много хора вярват в тях, но никой не ги е виждал.

Полезна информация

Всичко, което трябва да знаете за бебешките обувки - безплатен и полезен пътеводител

11/01/2019

Когато говорим за бебешки обувки, обикновено, става въпрос за две важни категории обувки. Естествено, първата и по-важна категория е тази на бебешките обувки за прохождане. Това обаче съвсем не е единственият чифт обувки, което може и / или трябва да притежава вашето дете до момента на първите успешни и стабилни крачки. Бебешки обувки са и обувките, с които го обувате за излизане най-вече когато времето е студено. Бебешки обувки са и обувките, които обувате на детето вкъщи отново за повече топлина и комфорт (тук условно можем да ги наречем бебешки пантофки).

Полезна информация

Уникални бебешки способности, за които дори и не сте подозирали

11/01/2019

Бебетата са толкова крехки и деликатни създания, че ние, родителите, често си мислим, че те сякаш са от стъкло и всяко нещо наоколо представлява риск за тях. Факт е, че новородените са поставени през цялото време в някаква опасност било то от инфекция, или друг проблем, но е факт и, че те, също като нас, са живи същества, чиито телца са силни, с развита интуиция за самосъхранение.

Полезна информация

Най-нелепите съвети за отглеждане на бебето от 2018 година

03/01/2019

2018 година е на път да си отиде завинаги, но за съжаление, с нея едва ли ще си отидат и всички безумни примери и препоръки по повод грижите за вашето бебе. Със сигурност, и вие сте попадали на куп непоискани съвети дали от някоя роднина, съседка или дори непозната в парка

Полезна информация

Първата Коледа на нашето дете - идеи и съвети

19/12/2018

Безспорно, за всеки един родител най-хубавият възможен подарък е появата на новия член в семейството, сладкото бебе, което всяка сутрин ви се усмихва или събужда с яростен, но все пак толкова съкровен за вас рев от креватчето. Сега, в навечерието на най-светлите празници, а именно коледните вие имате задачата да се отблагодарите за чудото, което вече си имате вкъщи.

Полезна информация

Защо не трябва да се притеснявате от късното прохождане на вашето дете?

19/12/2018

Всяко първо нещо на бебето е паметно и дългоочаквано събитие за родителите – първото зъбче, първата думичка, първата крачка…Но нито едно от тези неща не е признак за тревога, ако настъпи малко по-късно от общоустановената стандартна средна възраст. Всъщност, всяко бебе си има свой график и той няма нищо общо нито с интелектуалното му развитие, нито с вашите качества на родител. Едно бебе ще проходи по-бързо от останалите, но ще проговори последно, а зъбчетата ще му поникнат едно след друго в последния момент. На друго дете устата ще му е пълна с цели три зъба още преди първия рожден ден, но пък то няма да може да прави и една крачка без ваша помощ до този момент. При всички случаи прохождането е строго индивидуален процес за всяко дете и ако случайно вашето е проходило по-късно, не се притеснявайте. Вижте, например, какви биха могли да бъдат причините:

Показва от 1 до 10 от общо 76 (8 страници)