Полезна информация

Полезна информация

Първата Коледа на нашето дете - идеи и съвети

18/12/2018

Безспорно, за всеки един родител най-хубавият възможен подарък е появата на новия член в семейството, сладкото бебе, което всяка сутрин ви се усмихва или събужда с яростен, но все пак толкова съкровен за вас рев от креватчето. Сега, в навечерието на най-светлите празници, а именно коледните вие имате задачата да се отблагодарите за чудото, което вече си имате вкъщи.

Полезна информация

Защо не трябва да се притеснявате от късното прохождане на вашето дете?

18/12/2018

Всяко първо нещо на бебето е паметно и дългоочаквано събитие за родителите – първото зъбче, първата думичка, първата крачка…Но нито едно от тези неща не е признак за тревога, ако настъпи малко по-късно от общоустановената стандартна средна възраст. Всъщност, всяко бебе си има свой график и той няма нищо общо нито с интелектуалното му развитие, нито с вашите качества на родител. Едно бебе ще проходи по-бързо от останалите, но ще проговори последно, а зъбчетата ще му поникнат едно след друго в последния момент. На друго дете устата ще му е пълна с цели три зъба още преди първия рожден ден, но пък то няма да може да прави и една крачка без ваша помощ до този момент. При всички случаи прохождането е строго индивидуален процес за всяко дете и ако случайно вашето е проходило по-късно, не се притеснявайте. Вижте, например, какви биха могли да бъдат причините:

Полезна информация

Електронната бебешка люлка - всичко, което трябва да знаем

11/12/2018

Днес ще ви разкажем за всичко, което трябва да знаете по повод електронната бебешка люлка.

Полезна информация

Бебеносеното - 8 Причини да му се доверите

04/12/2018

Mного родители избират бебеносенето поради редица предимства и ние ще ви изброим цели осем такива:

Полезна информация

Да засилим връзката тати-бебе в няколко прости стъпки

28/11/2018

Изключително щастливи сме да наблюдаваме все по-осезаемата тенденция младите бащи да изпитват неистово желание да прекарват повече време с новороденото и да стават неделима част от грижите за новия член в семейството (вероятно, майките са още по-щастливи…). Още по-добрата новина е, че татковците постъпват доста разумно, като се включват в ежедневната рутина на бебето, тъй като според съвременните учени, времето, това първо време, споделено между детето и бащата е повече от важно и то за двете страни.

Полезна информация

Закаляване на детето - прости правила за страхотен успех!

17/11/2018

Казват, че превенцията е най-умното лекарство срещу болести. А когато става въпрос за малки деца, настинките, вирусните инфекции и грипът през зимата са сред най-често срещаните заболявания, които вярваме, всеки родител би искал да редуцира в максимална степен.

Полезна информация

За късното проговаряне

08/11/2018

След късното прохождане, вероятно най-притеснително за родителите е късното проговаряне. И ако за късното прохождане можем да направим усилия и да вземем допълнителни мерки като качествени обувки за прохождане, проходилка, колани и така нататък, с проговарянето нещата сякаш стоят малко по-сложно. 

Полезна информация

Изключителни съвети за правилното и навременно развитие на фината моторика при най-малките

08/11/2018

Развитието на фината моторика е чисто и просто развитието на определени групи мускули в човешкото тяло, а именно тези на пръстите (и на ръцете, и на краката), китките, езика, устните. Навременното и правилното развитие на фината моторика, обикновено, се свърза с възможността на бебето да започне да комуникира по-бързо и лесно, както и да проходи безпроблемно без значение какви обувки за прохождане сте купили или какво е наследило от вас като ген в тази насока.

Полезна информация

Страхотни трикове, с които да избегнете подсичането при бебетата

01/11/2018

Въпреки че са тотална революция в грижите за бебето и една съвременна майка едва ли може да си представи колко трудно би й било, ако живееше някога тогава, когато пелените бяха дефицит или изобщо липсваха, трябва да признаем, че и памперсите си имат своите недостатъци. Една от тях е именно подсичането, за което ще говорим днес в тази статия.

Полезна информация

Най-важните витамини и минерали, които трябва да приема детето до 2 годишна възраст

22/10/2018

В своята крехка възраст децата имат нужда от редица важни витамини и минерали, които да им осигурят пълноценно физическо, умствено и емоционално развитие. Когато говорим за най-малките, тези до 2-годишна възраст, нуждата от въпросните вещества е от особено значение не само защото организмът е все още крехък, но и защото тепърва започват да градят имунитет.

Показва от 1 до 10 от общо 69 (7 страници)