Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 80 ЛВ!

Полезна информация

Полезна информация

Двигателните способности на бебето през първата половина от неговия живот

27/01/2018

През първата половина от живота си бебетата преминават през така нареченото обучение за това как да контролират своите мускули, а освен това и да разбират сетивните си усещания и едновременно с тези неща и да изразяват физическите и емоционалните си нужди. Какви по-конкретно обаче са двигателните способности на бебето през първите шест месеца?

Полезна информация

Първото падане на детето - всичко, което да знаеш, преди да се обвиниш колко лоша майка си

20/01/2018

Първото падане на детето е истински кошмар за една майка. След шокът и паниката настъпва една агония на обвинения. Но вие не сте лоша майка – понякога падането е неизбежно, колкото и нащрек да сте били през цялото време. Освен това, малко са фаталните падания или поне опасни.

Полезна информация

Топ съвети за успокояване на плачещо или нервно бебе

13/01/2018

Няма майка, която да не се е сблъсквала с истерията на ревящо или постоянно нервно бебе. Не винаги обаче причината за този плач е глад, жажда, сънливост или някаква болка. Много често, бебета, както се казва, просто си плачат – дори някои го правят, защото им е станало скучно. Да оставиш детето си да се наплаче, категорично, не е най-удачният вариант за справяне със ситуацията за много жени.

Полезна информация

5 Причини, обясняващи защо детето ви все още не прохожда

05/01/2018

Приблизително около първият рожден ден е периодът, в който детето или вече е проходило, или прави първите си успешни опити да стъпва. Всяко бебе обаче, знаете, е строго индивидуално и дори да обуем един и същи чифт бебешки обувки за прохождане на десет деца, това съвсем не означава, че те ще проходят еднакво добре и в един и същи момент.

Полезна информация

7 Прости правила за разходката на бебето в студа

29/12/2017

Обикновено, с наближаването на зимата младите майки изпадат в леко притеснение доколко ще могат да продължат с любимите си разходки с бебчето. Истината е, че зимата, а и студът, който тя донася, не трябва да ви притесняват, камо ли пък да ви ограничават. Важно в случая е да сте наясно с няколко основни правила за зимната разходка на бебето. В тази връзка, ние ви приготвихме седем такива правила – напълно базисни и достатъчни, за да ви накарат да се чувствате спокойни, докато разхождате мъничето навън.

Полезна информация

Какво е дисплазия на тазобедрената става при бебе?

22/12/2017

За нормалното протичане на първите бебешки стъпки и за уверено ходене по-късно е важно детето да се развива правилно до съответната възраст. Тя обикновено е около първия рожден ден (може и преди или след това да бъде, като такова отклонение не означава неправилно развитие). В нормалното физико-емоционално развитие на децата влиза и нормалното оформяне на ставите. Аномалии в този процес се срещат макар и не често, но все пак поради основни причини като наследствена предразположеност, тежко раждане – най-често със седалищно разположение – и намалено количество на околоплодните води по време на бременността.

Полезна информация

Бебешките пантофки - излишна или необходима придобивка за детето?

16/12/2017

Всяка бъдеща мама знае, че малко преди да дойде големия ден и най-щастливият и емоционален и в същото време, отговорен и важен, момент в живота й, тя трябва да изпълни покупките от списъка с първите по необходимост вещи за детето. Бебешкият списък с първоначалните стоки от първа необходимост обаче напоследък стана прекалено дълъг и обемист, като голяма част от попълненията му са по-скоро излишни разходи.

Полезна информация

5 Бебешки продукта, които отдавна са необходими, а не просто лукс

09/12/2017

Сигурно, често чувате от майките и бабите си как преди отглеждането на бебето е било далеч по-лесно, та макар и да не са съществували екстри като памперси и адаптирани млека с толкова добри и близки до кърмата формули, а в същото време нещата днес изглеждат далеч по-сложни. Сложността често идва от там, че на пазара има и много стоки и вещи, които купуваме и ползваме, с които затормозяваме ежедневието си и които реално съвсем не са ни толкова необходими.

Полезна информация

Топ митове за бебешкото захранване

01/12/2017

Захранването е изключително важен период за бебето и неговата майка. Това е момент, за който и двамата трябва да се заредят с търпение и позитивни емоции, за да премине наистина добре и ефективно. Захранването е еднакво важен период като прохождането, например. И както за прохождането търсим най-добрите и качествени бебешки обувки за прохождане, така и за захранването е добре да сме наясно с най-модерните и отлични храни за бебета на пазара днес. Информация и факти, които трябва да се знаят, за двата периода, са от особено значение.

Полезна информация

Всички ползи от пълзенето на едно място

25/11/2017

Пълзенето като ново научено движение и супер сладък начин да се придвижи от точка А до точка Б е етап, през който бебето преминава на възраст от 6 до 12 месеца. И ако за някои майки далеч по-безопасно и практично е децата им да минат на първите си крачки и прохождането от седнала поза, специалистите са на мнение, че пълзенето е повече от необходимо и дори важно и задължително състояние, през което трябва да се премине.

Показва от 51 до 60 от общо 79 (8 страници)