Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 80.00 ЛВ!

18 забавни игри за деца и родители за вкъщи

Без значение дали детето ви вече е проходило, или прави първите си, макар и не особено стабилни крачки, вероятно динамиката в ежедневието ви се е покачила на максимум. Край на вечно лежащото и спящо бебе, и старт на нови приключения и игри, изпълнени с много движение и забава.За съжаление,времето и други странични обстоятелства невинаги позволяват на родителите да оставят малките си деца да играят и опознават света на воля навън.Времето,прекарвано у дома, обаче може да е не по-малко интересно, добре организирано и най-вече щастливо за малкото човече. А ако случайно сте се изчерпали от идеи, ще ви помогнем с цял списък от оригинални предложения за игри за вкъщи. Обуйте мъничето си с любимите му топли и удобни детски пантофи за вкъщи и изпробвайте всички тези 18 забавни идеи за игри за деца и родители в затворено помещение!


Класически игри за вкъщи за детето


Рисуване

Ако детето е все още малко, можете да не рискувате с химикали, ами да го оставите да цапа с пръстчета, топвайки ги във водни боички или акварел. 

Игра на рисуване за вкъщи


Да обиколим континента!

Децата много обичат да подреждат неща, но още повече обичат да сменят подредбата, която вие сте установили у дома. Свалете магнитите на хладилника на ниво, което детето може да стигне, и го оставете да ги подреди по свой начин. При всяко махане и поставяне на ново магнитче, разказвайте историята на мястото, откъдето е купено!

Познаване на магнитчета - опознай света


Импровизиран лего! 

Дори не е нужно да ходите до магазина за детски играчки.Съберете всякакви по форма и размери (но безопасни) предмети в различни цветове и започнете да строите своя приказен свят.

Класическа игра за вкъщи с импровизирано лего


Криеница с кукла / плюшено мече

Нищо сложно и в тази игра подходяща за цялото семейство вкъщи – вземате играчката и всеки се редува да я скрие някъде, а останалите имат определено време да я намерят!

Игра подходяща за вкъщи през дъждовните дни - криеница с мече


Игра на самолетче

Тук ще трябва да помогне таткото, но реално не ви трябва друго, освен една щипка и няколко клечки от сладолед (може и картонени), които да ползвате за перки и крила!

Малко детенце си играе на самолетче с баща си


Направете си пикник в къщи!

Постелете на земята, закачете одеяло за покрив, ако смятате да правите къмпинг, и направете следобедна закуска в стил сандвичи с детето!

Идея за игра на пикник в къщи


Родител за един ден

Оставете на детето да влезе във вашите обувки и му връчете любимата плюшена играчка. Сега го накарайте да направи всичко онова, което вие вършите за мъника всеки ден. Покажете му как се готви, как се облича, та дори и можете да сложите пелена на малкото мече. И това, ако не е подготовка за превръщане в кака / батко, здраве му кажете!

Малко дете става родител за един ден в игра
Забавни игри за деца и родители


Тате, повози ме!

Вземате един стар кашон, в който може да влезе детето, нанизвате отпред здраво въже и слагате вътре детето. То само ще си казва на къде да го вози татко и какво ще види по пътя!

Баща вози и забавлява детето си в игра


Дискотека вкъщи

Сега е моментът, мама и тати да запознаят детето си с музикалните си впечатления, а и да видите, на кого се е метнало бебето – на влюбената в латино ритми майка или пък на бащата, заклетият рокаджия!

Баща и момиченце танцуват


Познай кой звучи?

Ако сте добри в имитацията на животни, можете да издавате сами звуците, но ако смятате, че нито вие, нито таткото имате кой знае какви актьорски умения, свалете приложение с животински звуци. Отделно наредете до детето плюшени играчки – котка, куче, крава и изобщо всичко, което имате, а останалите ги нарисувайте на големи листове формат А4. Облегнете животните на стената и щом издадете звук, накарайте детето да стигне и да посочи животното.Това е чудесна игра за вкъщи и за първите дни от прохождането на детето.

Забавна игра за вкъщи - познай кой звучи


Плажуваме си у дома!

Всъщност, тази игра съвсем не е трудна за изпълнение. С импровизирани материали и предмети под ръка можете да се създадете истински плаж вкъщи. Вземете голямо корито или направо ваната, в която къпете бебето, и я напълнете с вода. Освободете голямо пространство в някоя стая и я покрийте с брезент или найлон. Разсипете малко пясък и сложете ваната. Наредете достатъчно играчки и заедно с таткото направете първия си опит за плаж, но в безопасни условя у дома!

Игра на плаж в къщи


Вълшебна кутия

Използвайте същия кашон и го наблъскайте с шалове или парчета плат в различни цветове. Изкарайте през отвора само единия от шаловете и започнете да дърпате, като кажете „Виж, малчо, какво има тук, искаш ли да го издърпаш!“. Така можете да научите и цветове!

Игра с вълшебна кутия - кашон


Състезателни игри за деца и родители


Атааака!

Боят с възглавници може и да е за пораснали деца, но ако имате изключително енергично 1 или 2-годишно дете, което вече се движи достатъчно много, сменете оръжието. Направете си битка с меки и леки топчета от смачкана хартия. 

Игра на бой с възглавници


Домашен баскетбол

Дори не ви е нужен истински баскетболен кош! Всичко, което ви трябва е топка с размер, съобразен с възрастта на детето, и една кофа, в която топката може да влезе! От тук насетне, правилата са ви ясни, нали?

Момче играе на домашен баскетбол в състезание с баща си


Детска градина!

Играта е стара и е подходяща за цялото семейство, но децата продължават да я обичат. Сложете голямо одеяло на дивана и щом някой каже„детска градина“, всеки трябва веднага да се мушне под одеялото. Последният останал извън леглото, губи!

Една от най-старите български игри за деца - детска градина


Детето-супер-шпионин

За целта ви трябва здрав конец или прежда, която да увиете под формата на паяжина и да накарате детето да мине през нея, без да докосне конеца / преждата.

Игра на ламбо за деца и родители


Уцели това!

Още една състезателна игра за вкъщи, но този път трябва да сложите ролката от привършила кухненска хартия на един стол, да отрежете средите на няколко картонени чинии и отдалече да се опитвате да ги нанижете на ролката!

Състезателна игра за вкъщи - уцели това

Вижте детски пантофи за вкъщиОнлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318