Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

18 забавни игри за вкъщи за деца и родители

Без значение дали детето ви вече е проходило,или правипървите си, макар и не особено стабилни крачки, вероятно динамикатавежедневието ви се е покачила на максимум. Край на вечно лежащото и спящобебе,и старт на нови приключения и игри, изпълнени с много движение и забава.За съжаление,времето и други странични обстоятелства невинаги позволява народителите даоставят малките си деца да играят и опознават света на воля навън.Времето,прекарвано у дома, обаче може да е не по-малко интересно, добреорганизирано инай-вече щастливо за малкото човече. А ако случайно сте сеизчерпали от идеи,ще ви помогнем с цял списък от оригинални предложения за игриза вкъщи. Обуйтемъничето си с любимите му топли и удобни детски пантофи завкъщи и изпробвайтевсички тези 18 забавни идеи за игри за деца и родители взатворено помещение!


Класически игри за вкъщи за детето


Рисуване

Ако детето е все още малко, можете да не рискувате схимикали, ами да го оставите да цапа с пръстчета, топвайки ги във водни боичкиили акварел. 

Игра на рисуване за вкъщи


Да обиколим континента!

Децата много обичат да подреждат неща, но още повече обичатда сменят подредбата, която вие сте установили у дома. Свалете магнитите нахладилника на ниво, което детето може да стигне, и го оставете да ги подреди посвой начин. При всяко махане и поставяне на ново магнитче, разказвайтеисторията на мястото, откъдето е купено!

Познаване на магнитчета - опознай света


Импровизиран лего! 

Дори не е нужно да ходите до магазина за детски играчки.Съберете всякакви по форма и размери (но безопасни) предмети в различни цветовеи започнете да строите своя приказен свят.

Класическа игра за вкъщи с импровизирано лего


Криеница с кукла / плюшено мече

Нищо сложно и в тази игра подходяща за цялото семейство вкъщи – вземате играчката и всеки се редува да я скрие някъде, а останалите иматопределено време да я намерят!

Игра подходяща за вкъщи през дъждовните дни - криеница с мече


Игра на самолетче

Тук ще трябва да помогне таткото, но реално не ви трябвадруго, освен една щипка и няколко клечки от сладолед (може и картонени), коитода ползвате за перки и крила!

Малко детенце си играе на самолетче с баща си


Направете си пикник в къщи!

Постелете на земята, закачете одеяло за покрив, ако смятатеда правите къмпинг, и направете следобедна закуска в стил сандвичи с детето!

Идея за игра на пикник в къщи


Родител за един ден

Оставете на детето да влезе във вашите обувки и му връчетелюбимата плюшена играчка. Сега го накарайте да направи всичко онова, което виевършите за мъника всеки ден. Покажете му как се готви, как се облича, та дори иможете да сложите пелена на малкото мече. И това, ако не е подготовка запревръщане в кака / батко, здраве му кажете!

Малко дете става родител за един ден в игра


Забавни игри за деца и родители


Тате, повози ме!

Вземате един стар кашон, в който може да влезе детето,нанизвате отпред здраво въже и слагате вътре детето. То само ще си казва накъдеда го вози татко и какво ще види по пътя!

Баща вози и забавлява детето си в игра


Дискотека вкъщи

Сега е моментът, мама и тати да запознаят детето си смузикалните си впечатления, а и да видите, на кого се е метнало бебето – навлюбената в латино ритми майка или пък на бащата, заклетият рокаджия!

Баща и момиченце танцуват


Познай кой звучи?

Ако сте добри в имитацията на животни, можете да издаватесами звуците, но ако смятате, че нито вие, нито таткото имате кой знае каквиактьорски умения, свалете приложение с животински звуци. Отделно наредете додетето плюшени играчки – котка, куче, крава и изобщо всичко, което имате, аостаналите ги нарисувайте на големи листове формат А4. Облегнете животните настената и щом издадете звук, накарайте детето да стигне и да посочи животното.Това е чудесна игра за вкъщи и за първите дни от прохождането на детето.

Забавна игра за вкъщи - познай кой звучи


Плажуваме си у дома!

Всъщност, тази игра съвсем не е трудна за изпълнение. Симпровизирани материали и предмети под ръка можете да се създадете истинскиплаж вкъщи. Вземете голямо корито или направо ваната, в която къпете бебето, ия напълнете с вода. Освободете голямо пространство в някоя стая и я покрийте сбрезент или найлон. Разсипете малко пясък и сложете ваната. Наредете достатъчноиграчки и заедно с таткото направете първия си опит за плаж, но в безопасниусловя у дома!

Игра на плаж в къщи


Вълшебна кутия

Използвайте същия кашон и го наблъскайте с шалове илипарчета плат в различни цветове. Изкарайте през отвора само единия от шаловетеи започнете да дърпате, като кажете „Виж, малчо, какво има тук, искаш ли да гоиздърпаш!“. Така можете да научите и цветове!

Игра с вълшебна кутия - кашон


Състезателни игри за деца и родители


Атааака!

Боят с възглавници може и да е за пораснали деца, но акоимате изключително енергично 1 или 2-годишно дете, което вече се движидостатъчно много, сменете оръжието. Направете си битка с меки и леки топчета отсмачкана хартия. 

Игра на бой с възглавници


Домашен баскетбол

Дори не ви е нужен истински баскетболен кош! Всичко, коетови трябва е топка с размер, съобразен с възрастта на детето, и една кофа, вкоято топката може да влезе! От тук насетне, правилата са ви ясни, нали?

Момче играе на домашен баскетбол в състезание с баща си


Детска градина!

Играта е стара и е подходяща за цялото семейство, но децатапродължават да я обичат. Сложете голямо одеяло на дивана и щом някой каже„детска градина“, всеки трябва веднага да се мушне под одеялото. Последниятостанал извън леглото, губи!

Една от най-старите български игри за деца - детска градина


Детето-супер-шпионин

За целта ви трябва здрав конец или прежда, която да увиетепод формата на паяжина и да накарате детето да мине през нея, без да докоснеконеца / преждата.

Игра на ламбо за деца и родители


Уцели това!

Още една състезателна игра за вкъщи, но този път трябва дасложите ролката от превършила кухненска хартия на един стол, да отрежетесредите на няколко картонени чинии и отдалече да се опитвате да ги нанижете наролката!

Състезателна игра за вкъщи - уцели това


Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318