Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 80.00 ЛВ!

18 забавни игри за деца и родители за вкъщи

Без значение дали детето ви вече е проходило, или прави първите си, макар и не особено стабилни крачки, вероятно динамиката в ежедневието ви се е покачила на максимум. Край на вечно лежащото и спящо бебе, и старт на нови приключения и игри, изпълнени с много движение и забава.За съжаление,времето и други странични обстоятелства невинаги позволяват на родителите да оставят малките си деца да играят и опознават света на воля навън.Времето,прекарвано у дома, обаче може да е не по-малко интересно, добре организирано и най-вече щастливо за малкото човече. А ако случайно сте се изчерпали от идеи, ще ви помогнем с цял списък от оригинални предложения за игри за вкъщи. Обуйте мъничето си с любимите му топли и удобни детски пантофи за вкъщи и изпробвайте всички тези 18 забавни идеи за игри за деца и родители в затворено помещение!


Класически игри за вкъщи за детето


Рисуване

Ако детето е все още малко, можете да не рискувате с химикали, ами да го оставите да цапа с пръстчета, топвайки ги във водни боички или акварел. 

Игра на рисуване за вкъщи


Импровизиран лего! 

Дори не е нужно да ходите до магазина за детски играчки.Съберете всякакви по форма и размери (но безопасни) предмети в различни цветове и започнете да строите своя приказен свят.

Класическа игра за вкъщи с импровизирано лего


Да обиколим континента!

Децата много обичат да подреждат неща, но още повече обичат да сменят подредбата, която вие сте установили у дома. Свалете магнитите на хладилника на ниво, което детето може да стигне, и го оставете да ги подреди по свой начин. При всяко махане и поставяне на ново магнитче, разказвайте историята на мястото, откъдето е купено!

Познаване на магнитчета - опознай света

Криеница с кукла / плюшено мече

Нищо сложно и в тази игра подходяща за цялото семейство вкъщи – вземате играчката и всеки се редува да я скрие някъде, а останалите имат определено време да я намерят!

Игра подходяща за вкъщи през дъждовните дни - криеница с мече


Игра на самолетче

Тук ще трябва да помогне таткото, но реално не ви трябва друго, освен една щипка и няколко клечки от сладолед (може и картонени), които да ползвате за перки и крила!

Малко детенце си играе на самолетче с баща си


Направете си пикник в къщи!

Постелете на земята, закачете одеяло за покрив, ако смятате да правите къмпинг, и направете следобедна закуска в стил сандвичи с детето!

Идея за игра на пикник в къщи


Родител за един ден

Оставете на детето да влезе във вашите обувки и му връчете любимата плюшена играчка. Сега го накарайте да направи всичко онова, което вие вършите за мъника всеки ден. Покажете му как се готви, как се облича, та дори и можете да сложите пелена на малкото мече. И това, ако не е подготовка за превръщане в кака / батко, здраве му кажете!

Малко дете става родител за един ден в игра
Забавни игри за деца и родители


Тате, повози ме!

Вземате един стар кашон, в който може да влезе детето, нанизвате отпред здраво въже и слагате вътре детето. То само ще си казва на къде да го вози татко и какво ще види по пътя!

Баща вози и забавлява детето си в игра


Дискотека вкъщи

Сега е моментът, мама и тати да запознаят детето си с музикалните си впечатления, а и да видите, на кого се е метнало бебето – на влюбената в латино ритми майка или пък на бащата, заклетият рокаджия!

Баща и момиченце танцуват


Познай кой звучи?

Ако сте добри в имитацията на животни, можете да издавате сами звуците, но ако смятате, че нито вие, нито таткото имате кой знае какви актьорски умения, свалете приложение с животински звуци. Отделно наредете до детето плюшени играчки – котка, куче, крава и изобщо всичко, което имате, а останалите ги нарисувайте на големи листове формат А4. Облегнете животните на стената и щом издадете звук, накарайте детето да стигне и да посочи животното.Това е чудесна игра за вкъщи и за първите дни от прохождането на детето.

Забавна игра за вкъщи - познай кой звучи


Плажуваме си у дома!

Всъщност, тази игра съвсем не е трудна за изпълнение. С импровизирани материали и предмети под ръка можете да се създадете истински плаж вкъщи. Вземете голямо корито или направо ваната, в която къпете бебето, и я напълнете с вода. Освободете голямо пространство в някоя стая и я покрийте с брезент или найлон. Разсипете малко пясък и сложете ваната. Наредете достатъчно играчки и заедно с таткото направете първия си опит за плаж, но в безопасни условя у дома!

Игра на плаж в къщи


Вълшебна кутия

Използвайте същия кашон и го наблъскайте с шалове или парчета плат в различни цветове. Изкарайте през отвора само единия от шаловете и започнете да дърпате, като кажете „Виж, малчо, какво има тук, искаш ли да го издърпаш!“. Така можете да научите и цветове!

Игра с вълшебна кутия - кашон


Състезателни игри за деца и родители


Атааака!

Боят с възглавници може и да е за пораснали деца, но ако имате изключително енергично 1 или 2-годишно дете, което вече се движи достатъчно много, сменете оръжието. Направете си битка с меки и леки топчета от смачкана хартия. 

Игра на бой с възглавници


Домашен баскетбол

Дори не ви е нужен истински баскетболен кош! Всичко, което ви трябва е топка с размер, съобразен с възрастта на детето, и една кофа, в която топката може да влезе! От тук насетне, правилата са ви ясни, нали?

Момче играе на домашен баскетбол в състезание с баща си


Детска градина!

Играта е стара и е подходяща за цялото семейство, но децата продължават да я обичат. Сложете голямо одеяло на дивана и щом някой каже„детска градина“, всеки трябва веднага да се мушне под одеялото. Последният останал извън леглото, губи!

Една от най-старите български игри за деца - детска градина


Детето-супер-шпионин

За целта ви трябва здрав конец или прежда, която да увиете под формата на паяжина и да накарате детето да мине през нея, без да докосне конеца / преждата.

Игра на ламбо за деца и родители


Уцели това!

Още една състезателна игра за вкъщи, но този път трябва да сложите ролката от привършила кухненска хартия на един стол, да отрежете средите на няколко картонени чинии и отдалече да се опитвате да ги нанижете на ролката!

Състезателна игра за вкъщи - уцели това

Вижте детски пантофи за вкъщиОнлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318