Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 80 ЛВ!

Полезна информация

Полезна информация

Прохождането при близнаци - мисия възможна и без много нерви и стрес

09/08/2018

Колики, никнене на зъбки, първото болезнено падане, безкрайният бебешки инат и още по-безкрайният бебешки пубертет, рев след ваксини, рев след първата лъжичка твърда храна – тежко, нали? Представете си сега всички тези тревоги, умножени по две! Добре дошли, в света на майката на близнаците!

Полезна информация

Дентална грижа при бебетата

10/07/2018

Коя е най-красивата усмивка, която виждаш напоследък? Ами, да, точно тази – беззъбата, която те събужда всеки ден! Макар и без нито едно, или с няколко пораснали зъбчета, бебето ви има от безрезервно ранна детска дентална грижа.

Полезна информация

Анемия при бебетата - сериозно, но съвсем не най-страшното

30/06/2018

Въпреки че анемията е достатъчно често срещано явление при възрастните, при бебета тя е особено популярна, особено на възраст между 6 и 18 месеца. Причините за това здравословно състояние са много, като всяка от тях обяснява появата на една от двата вида анемии, а именно желязнодефицитна анемия и мегалобластна анемия.

Полезна информация

Как да мотивираме детето да проходи без стрес

19/06/2018

Така, купили сте подходящи обувки за прохождане, обезопасили сте целия апартамент, все още обмисляте дали да не му вземете на палавника и една каска за главата за всеки случай, но първите стъпки така и не идват, и не идват…

Полезна информация

Да се справим със стреса постъпване в ясла

01/06/2018

Бурните събития около детските градини и ясли у нас отключиха много дискусии и полемики, от които ние като специалисти в детското развитие няма как да се разграничим и да останем без мнение. Тук не сме обаче да критикуваме нито системата, нито възпитателите, нито родителите. Най-малкото пък децата…Вместо това предпочитаме да продължаваме да ви даваме важни и ценни съвети, като в случая просто оставаме на актуалната тема, а именно детската ясла.

Полезна информация

Бащинство - наръчник за оцеляване

26/05/2018

Ако темата за майчинството е достатъчно широко и често дискутирана, бащинството сякаш остава на заден план, а често дори е табу. Факт е обаче, че новите модерни семейства са далеч от познатите патриархални традиции, според които майката се грижи за детето, а работата на бащата е да носи пари вкъщи.

Полезна информация

Захранване на бебето...без пюрета

19/05/2018

Според Световната здравна организация добре е майката да кърми минимум до шестия месец, откогато и започва класическият най-ранен период, подходящ за захранване на детето. Разбира се, всяка майка си преценя сама и може да започне по-късно, както и по-рано, тоест около четвъртия месец, което между другото, стана честа практика напоследък.

Полезна информация

4 Факта, които вероятно не знаете за недоносените бебчета

14/05/2018

Медицината определя бебето за недоносено, когато то е родено преди 37-мата седмица. Отделно, ако детето е родено след този период от бременността, но теглото му варира между 1 килограм и 2500 грама, то също се смята за недоносено. Въпреки че за много майки такъв развой на най-важните събития в живота й звучат плашещо, това не трябва да е така.

Полезна информация

Топ митове за бебешката хигиена

04/05/2018

Само човек, който няма деца, може да смее да твърди, че грижите за бебето не е чак толкова сложна задача. Голямата истина е, че с бебе на ръце – особено ако сте млади и неопитни родители – никак не е лесно, най-вече през първите му дни

Полезна информация

Всичко, което само една мъжка майка може да разбере

26/04/2018

Казват, че красивите жени раждали момичета, а умните – момчета. Също казват и, че мъжките майки са едни такива особени същества, които успяват винаги да се справят с всичко и рядко показват слабост. Да отгледаш момче е задача с повишена трудност, ако държите на подредения дом, добре организираното ежедневие и живот по план и график. Защото да отглеждаш момче е като едно нестихващо и вечно приключение, което всеки ден променя своята посока и вие винаги трябва да сте готови за подходящата маневра. Но за всичко това рано или късно ще научите и вие, скъпи майки на момчета.

Показва от 31 до 40 от общо 79 (8 страници)