Полезна информация

Полезна информация

Етапи на прохождането

14/07/2017

Етапи на прохождането на един малчуган, според специалистите разпознаваме основно три. Прохождането до година и половина, до периода на третата година от развитието на детето и до четири, пет годишна възраст. Като цяло бебето се учи на много неща докато навърши година, но изправеното ходене е едно отнай-сложните, защото в него участват едни от най-сложните механизми в човешката физиология. Много родители се питат – Кога трябва да проходи детето им и има ли крайна граница за това? Отговорът е твърде комплексен и включва наследственост,физическо и неврологично развитие в себе си за всяко бебе индивидуално. Дали ще проходи по-рано детето зависи и от това, кога е започнало да се обръща, да стой само, да се изправя и съответно, колкото по-рано едно бебе е преминало тези фази, толкова по-рано прохожда!

Полезна информация

Как да изберем бебешки обувки за прохождане?

14/07/2017

Обувките за прохождане са най-важните първи обувки за малчуганите. Те тепърва опознават света и предприемат своите първи стъпки – плахо и нестабилно. Макар и много родители да пренебрегват голямата важност на избора на първи обувки, с които детето ще проходи, той реално е определящ за правилното и стабилно прохождане на мъника! Педиатрите препоръчват първите стъпки на малките изследователи да са на бос крак, за да усети то добре координацията и да открие своя баланс, но това не изключва обувките. Първите му обувки го въвеждат в света навън и са от голямо значение. Те трябва да са удобни, свободни, да му дават нужната стабилност и да са произведени от качествени материали. Много е важно за първите бебешки обувки за прохождане подметката да е гъвкава, стелката да е анатомична и използвания материал да е кожа, която да осигурява възможността на крачетата да дишат.

Полезна информация

Защо да изберем качествени обувки за прохождане?

14/07/2017


Качествени обувки за прохождане
е най-добрият избор, който може да направи всеки родител! Ще попитате, защо? На първо място качествената обувка ще ви даде гаранция, че детето ви ще ходи стабилно, ходилата му ще са осигурени срещу плъзгане, глезените срещу изкълчване, както и крака няма да се запарва, а ще диша. Избора на една сравнително малко по-скъпа, но много по-качествена обувка за прохождане е наложителен, ако искате детето да проходи стабилно, да няма дискомфорт по време на ходене, а да се чувства сякаш ходи с боси крачета.

Показва от 71 до 73 от общо 73 (8 страници)