Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

7 Прости правила за разходката на бебето в студа

  1. Застояването вкъщи поради студ и зима съвсем не са препоръчителни. Напротив – стоенето в затворено помещение, в което постоянно се събира прах, отключващ какви ли не алергии – са в пъти по-опасни и рискови за детското здраве. Ето защо специалистите са категорични, че дори и през зимата вие можете да извеждате бебето навън.
  2. На какви температури обаче? Обикновено, родителите спазват правило да не изкарват децата си, ако навън температурите са паднали под нулата. Ние ще ви дадем малко по-детайлна формула по въпроса, а имено: излизайте с детето от 1 до 3 месеца, ако температура на въздуха е над 10–12 С, от 3 до 6 месеца – над 5 С, от 6 до 9 месеца – над 0 С, от 9 до 12 месеца – над минус 5 С.
  3. Не толкова температурите обаче са важни, колкото придружените към зимата климатични условия като вятър, магла и дъжд (или сняг). При тези случаи по-добре е да си останете у дома. Интересно е, че повечето майки не знаят защо мъглата може да е опасна за здравето на кърмачето. Причината да я избягвате е, че тя н оси много влага със себе си, която влага се поема при всяко вдишване от бебето и крие риск от настинки.
  4. Облечете детето топло, но не прекалено, за да не го изпотите. Също така, при влизане на топло място за кратко – например, в магазина – разкопчайте горната дреха, за да аклиматизирате бебето към новите условия. Хубаво е да се запасите с вълнени дрехи, но задължително ги обличайте върху меки памучни бодита. Космонавтът е препоръчителен, тъй като специфичната му материя не пропуска влага и вятър.
  5. Увеличавайте престоя на детето постепенно, като ако зимата е сурова, започнете с 10-15 минути на терасата. Така ще избегнете шока от рязката смяна на основната поддържана в стаята температура. По-трудно ще е в случая за едно дете, което започва да прохожда. На него, определено, няма да му стигнат тези минутки навън. Затова, просто му обуйте обувките за прохождане и започвайте тренировка у дома.
  6. Запомнете, че боледуването на бебето през зимата се дължи не толкова на студа, колкото на вирусните инфекции. Ето защо затворените помещения с много хора не са препоръчителни. Далеч по-удачно е да се движите с количката из паркове или улици. Между другото, застоят с количката навън също не е препоръчителен, защото крие риск от простуда.
  7. И последно, но не по важност, изкарвайте детето навън само ако е напълно здраво. При най-малкото съмнение за настинка или грип, свържете се с лекуващия лекар.

И запомнете – зимата е идеалният момент за каляване на бебето, но с каляването не трябва да се прекалява и преекспонира, а да се прави умерено и постепенно!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318