Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Топ съвети за успокояване на плачещо или нервно бебе

Ето защо точно за тях подготвихме един списък с топ съвети за успокояване на плачещо или нервно бебе:

 1. Бял шум
 2. Доказано е, че еднотипният постоянно повтарящ се, тоест белият шум успокоява децата за нула време. Можете да си свалите приложение с различни предложения за такъв шум – от прахосмукачка до звук, имитиращ този в утробата на майката – но също така и да пуснете директно сешоара или просто да пошъшкате. За съжаление, в един момент бебетата свикват и той спира да им действа толкова успокояващо, колкото първите пъти.

 3. Биберонът
 4. Въпреки че в една определена възраст майките се виждат в чудо да отучат децата си от биберона, в други моменти – какъвто е, например, моментът на неистов плач – той е просто незаменим.

 5. Малко музика или равномерно говорене
 6. Дори детето да е все още прекалено малко за да разбере нещо, ако му разкажете приказка, много е вероятно да се успокои. В случая идеята е равномерната и монотонна интонация на гласа ви. Същото важи и за музиката, въпреки че е доказано, че дори бебета си имат свой собствен вкус за музика и, например, вашето може да обича рок, но по никакъв начин успокояващата класическа музика да не му влияе.

 7. Лек масаж или гушкане
 8. Всякакъв допир до мама ще успокои плачещото бебе. Ако обаче кръстът ви вече прекалено много ви боли, заменете гушкането с лек масаж по коремчето – по часовникова стрелка.

 9. Прехвърлете вниманието на детето върху нещо друго
 10. Това друго нещо дори не е задължително да бъде играчка. Между другото, ето ви още един доказан факт: бебета се радват повече на обикновени предмети от бита (безопасни за неговото здраве, разбира се) повече от бебешките играчки, особено ако последните вече много са му омръзнали.

 11. Пробвайте с ароматерапия
 12. Уханието на мента, лайка и сандалово дърво ще го успокоят. Внимавайте обаче с директния достъп на цветчетата от лайка до кожата на бебето, защото те са силен алерген.

 13. Занесете бебето до един прозорец и после до друг
 14. Това особено добре влияе на бебетата, когато скучаят, а навън условията не позволяват да го изведете на разходка. Ако детето се учи да ходи, възползвайте се от момента да се донаучите в сигурна, домашна среда. Намерете бебешките обувки за прохождане и директно на килима започвайте забавлението.

И запомнете – всяко дете е индивидуално и ако за едно даден трик за успокояване помогне, при вас той може да е безуспешен. Затова добре е да изпробвате всички методи, докато не попаднете на ефикасния за вас.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318