Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Уверени първи стъпки на бебето – с какво да му помогнем да ги извърви?

Като родители, вие можете да насърчите и дори да помогнете на детето си да направи първите си крачки уверено и смело. За тази цел можете да пробвате различни методи и сами, наблюдавайки детето си, да прецените кое би било полезно за него и за неговото прохождане. Ето няколко съвета за уверени първи стъпки на вашето мъниче:


1.Не го пришпорвайте
Както вече казахме, всяко дете е индивидуално и не е задължително вашето да проходи тогава, когато съседското дете застане на крака. Ето защо е важно да не давате зор на мъничето си, а да го оставите да бъде наистина подготвено за този толкова уникален момент в живота му.


2.Следете първите признаци, които свидетелстват за наближаващия момент на прохождане
И ако ги видите, започнете активно да му помагате да направи първите си крачки. Сред най-честите такива признаци са пълзенето, рачешката походка и катерене по стълбите, използвайки ръцете си за опора. Не се притеснявайте, ако не видите и трите признака наведнъж или ако даден от тях се прояви доста по-късно от първия рожден ден на детето. Каквото и да е притеснението ви, не бързайте със заключенията и паниката, а по-добре посетете ортопед.


3.Насърчавайте детето
Най-лесно е да поставите предмет пред него и да го оставите да се пресегне, за да го достигне. Това упражнение ще развие както баланса на детето, така и мускулатурата в тялото, която е топ фактор за успешно и навременно прохождане. Можете да поставите предмет пред детето дори докато умее само седналата поза. Друг начин да насърчите детето си е просто да танцувате с него, да имитирате заедно движения и звуци на животни и дори просто да правите гимнастика.


4.Допълнителни помощни средства
Въпреки че не са одобрявани от всички лекари, аксесоари като проходилка, уолкър и колан за прохождане могат да бъдат доста практични за мотивирането на детето ви да направи първите стъпки. Добре е да се запознаете с техните плюсове и минуси, преди да ги осигурите на детето си. Категорично обаче ползването на обувки за прохождане не спадат към тези предизвикващи противоречиви мнения помощни средства. Да, ортопедите твърдят, че детето трябва да направи и няколко първи боси крачки, но за навън просто няма как да не се ползвате от модерните и комфортни обувки за прохождане.
Детето ви е самостоятелен човек, който знае най-добре кога да проходи! Но вие сте неговата опора в живота, затова не забравяйте да му помагате в този толкова важен за него момент!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318