Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Най-нелепите съвети за отглеждане на бебето от 2018 година

Eдва ли поне веднъж не ви се е случвало да чуете някоя тотална глупост, а дори и страховита препоръка по повод съня, храненето, успокояването или лечението на вашето бебче.

През 2018 година мрежата пропищя от подобен скандален съвет и много майки изразиха личното си мнение относно него, а и относно купищата повече от странни трикове за овладяване на детския плач. Припомняме ви, че става дума „уникалната“ тактика да приспите и дори успокоите бебето си, като поставите до него включен сешоар. Няма да се спираме с подробности върху това, само ще отбележим, че спането на сешоар е един от много нелепи съвети за отглеждане на бебето, които битуваха в интернет през 2018 година. И преди да ви изброим и още няколко подобни, само ще вмъкнем, че включеният сешоар не просто няма да успокои горкото плачещо от колики или просто за мама същество, но и го поставя в огромен риск от претопляне, а даже и от изгаряне. Освен това, напомняме да бъдете изключително внимателни, когато подбирате онлайн източниците за съвети, свързани с отглеждането на детето, защото някои съдържат именно такива глупости като следващите:

    1. Не взимайте 6-месечното бебе на ръце, то е вече твърде тежко за вас, а и плачът на тази възраст е признак за развитите му манипулативни умения.

Тук само ще кажем, че ако бебето ви е станало манипулатор на 6 месеца и може да преметне не само вас, ами ако поиска и кварталния полицай или дори прокурора, вие отглеждате истински гений. Детето ви не е дете индиго, ами е истинска аномалия и изключение от понятието емоционална интелигентност.

    2. В никакъв случай не гледайте бебето от високо.

По този начин ще стане кривогледо, а може и да ослепее. Физиологичното кривогледство отшумява около 6 месец. Дотогава почти всяко бебе е кривогледо в една или друга степен. Начинът, по който го гледате няма никакво значение. Добре де, ако имате свръхестествени способности, за които не подозирате и във вас всъщност живее зла вещица, без да искате може и да увредите зрението на детето си…В останалите случаи няма никаква опасност от това да гледате бебето от високо. Всъщност, как по друг начин можем да гледаме бебето, докато спи в кошарата, не става ясно от посочения съвет!

    3. Къпете бебето си с лайка, за да намалите глада!

Като цяло, ако искате да спестите някой лев от адаптираното мляко на детето или напоследък ви свиди да си давате от собствената кърма на бебето, просто не го хранете. Защо е нужно допълнително да се охарчвате за лайка?

    4. Обратно – ако искате бебето да започне да се храни по-добре, намажете коремчето му с конфитюр

Не сме сигурни доколко адекватен е този съвет, ако трябва да следваме логиката му, няма ли да е по-уместно да наредим върху бебешкото коремче една мешана скара – та тя ухае доста по-приятно и по-бързо ще събуди апетита?

    5. Мили кърмачки, ограничете приема на червено месо, инак кожата на бебето ще потъмнее…

Ако пък бебенцето ви е мургаво и искате да добие аристократичен блед цвят на кожата, добавете в диетата си за кърмене кокос, а най-добре би било да изяждате по една-две шепи захар или сол преди да нахраните отрочето си!

    6. Забравете за гъделичкането, защото бебето ви може да започне да заеква!

Ако го направите случайно и усетите, че 8-месечното ви бебе започва да се смее на закачката ви, оставяйте всичко и газ към логопеда!

    7. Урината е изключително успокояваща за бебето, ако вашето много плаче, просто намокрете биберона му с няколко капки урина…

Ако започне да плаче още повече, не се учудвайте, просто вашето бебе не обича урина…Странно, нали?

    8. Ангината се лекува с дърпане на уши, защото така се прекъсва дейността на сливиците

Ако обаче искате да го накажете и дърпането на уши е заето като действие и се възприема вече за лечебна терапия, оставете го цял ден на сироп за гърло!

    9. Бебето трябва да се оставя само в стаята в етапа на прохождането, за да се научи по-бързо

Ние като експерти в областта, можем да добавим – обуйте му наскоро закупените обувки за прохождане, заключете апартамента и излезте на шопинг. Като се приберете, може да заварите не просто проходило дете, ами и проговорило, цитиращо ви стихотворение на Иван Вазов и готово с решението къде да завърши висшето си образование. Така е, като ги оставяме сами, те стават самостоятелни.

Шегуваме се, разбира се…!

А вие какви нелепи съвети сте получавали за вашето бебе?

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318