Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Двигателните способности на бебето през първата половина от неговия живот

Важно е да сме наясно с тях и така да се каже да ги отмятаме с времето и наближаването на конкретната възраст. Всяко отклонение от нормалното развитие на двигателната техника на детето трябва да бъде за родителя аларма за посещение при ортопед или друг специалист не само защото то може да е не само пречка за нормалното протичане на първите стъпки на детето, но и признак за по-сериозни проблеми. В тази връзка, ние решихме да ви представим конкретно какво е нормалното развитие на двигателните способности на бебето месец по месец за първата половина от неговия живот. Ами да започваме…

Двигателни способности на бебето през първия месец

На този етап, бебето все още силно се стряска от най-малкия шум, включително и в съня си, което е нормално и се изразява в рязко сепване и дори повдигане високо нагоре на всички крайници. В допълнение, през първия месец, бебето продължава да стиска силно с ръчички и започва осезаемо да рита с крачета, като последното е особено изострено в случай на колики.

Двигателни способности на бебето през втория месец

През този месец бебето много активно върти главичка, като все още обаче не може да я задържа без чужда помощ. Детето освен това, вече може да движи ръцете си в кръг. Ако поставите детето по корем, то вдига главичката си. Бебето, освен това, започва да си разглежда ръцете.

Двигателни способности на бебето през третия месец

Бебето вече може да задържи главата в изправено положение за повече време, като някои дори го правят без чужда помощ. Краката вече са във вертикално положение, като все още заемат позата на жабче и това е напълно нормално и правилно. Детето отваря си ръчичките и посяга към различни предмети, а освен това активно изучава тялото си и реагира на шумове и звукове.

Двигателни способности на бебето през четвъртия месец

Бебето вече върти главата на всички посоки и седи по коремче с желание, като едновременно с това започва да се изпъва напред. Хващането за детето вече не представлява проблем. Кърмачето се държи седнало, като го обхващате за тялото или за надлакътниците и се накланя горната част на тялото внимателно встрани.

Двигателни способности на бебето през петия месец

През пети месец бебето вече проявява първи признаци, че иска да става, да пълзи и дори да сяда. Все още е рано обаче да го поставяте в тази поза, така че не го притискайте. На детето му е удобно в полуседнало положение, така че съвременните люлки и шезлонзи са много добър вариант за тази възраст. Детето започва да търси с ръце стъпалата си и дори да се опитва да ги захапе.

Двигателни способности на бебето през шести месец

Време е за сядане, като за това трябва да му помогнете вие – с възглавници за опора. Пълзенето става основно занимание през деня за бебето, а освен това и изучаването на новите предмети около него посредством хващане и лапане. Прохождането може и да е далеч, но вече е време да се ориентирате към модел и марка на бебешки обувки за прохождане.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318