Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Всички ползи от пълзенето на едно място

Истината е, че пълзенето крие редица положителни страни и днес, сме решени да ви запознаем именно с тях. Вижте всички ползи от пълзенето на едно място:

  1. Преминаването през пълзенето като етап от физическото развитие на моторно-двигателната система е важно за бебето, защото така по-лесно успява да усвои както вече наученото седене, така и ходенето. Прохождането с подходящи бебешки обувки за прохождане и пълзенето преди това е максимално най-добрият вариант като пакет от условия за първите стъпки на детето.
  2. Пълзенето позволява правилното развитие на мускулите, като благодарение те стават по-силни, а освен това бебето се научава да пази баланс. По този начин, по-късно, когато проходи, то успява да се задържи, без да пада по-дълго време.
  3. Пълзенето подобрява и координацията на детето и в частност, тази от очите и ръцете.
  4. Пълзенето е образователен момент за бебето, тъй като чрез него, то успява да усвои важни „уроци“ относно пространството и най-вече близостта на отделни предмети, респективно как се преодолява разстоянието до тях и т.н.
  5. Пълзенето е допълнителен етап от развитието на детето, благодарение на който то става по-уверено в себе си и в силите си. Ето защо не е положително пълзенето да се прескача като етап.
  6. Специалистите смятат, че децата, които са лазили по-дълго време, преди да проходят, са по-силни физически.
  7. Социално-емоционалното развитие на детето също зависи от пълзенето. С началото на този етап бебето навлиза и в нов социален етап на своето развитие. Възможността да доближи мама, вместо да чака тя да дойде и да го вземе на ръце, служи като урок за самостоятелност на детето.
  8. Ако детето пълзи правилно и необходимото време от своето развитие, то позволява и на двете мозъчни кори да работят в правилното за здрав човек съотношение. Това е следствие от развитието на мускулите, както и на координацията.
  9. Пълзенето е вид движение, което е важно за детето, защото както знаем до прохождането, по-голяма част от времето то прекарва в легнало и не толкова подвижно състояние. С това бебето трупа маса и за децата склонни към наднормено тегло в бъдеще тази липса на активност може да отключи бъдещи метаболни проблеми.

Оставете детето да пълзи на воля – това е начинът му да премине на следващия етап, а именно към заветното прохождане!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318