Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Как да се справим със злоядото дете?

Затова, ако и вие си мислите, че вашето дете е злоядо и вече не знаете как да се справите с него, идеята е да намерите правилен подход. А той се крие някъде там, сред следващите съвети за детето, което отказва да се храни или не обича почти цялата храна на света…

 1. Замислете се за собственото си хранене

  Децата постоянно копират родителите си. И начинът на хранене не е изключение от това правило. Ето защо ако вие също се храните нередовно или с не дотам здравословна храна, не очаквайте нещо различно от своето дете.

 2. Не забравяйте, че вие сте шефът

  Не позволявайте на детето ви да вземе контрола над храненето. Не става въпрос за контрол или за прекалена дисциплина, хранене под стриктен режим по час и секунда. Става въпрос за това, че детето ви в един момент ще свикне да бъде наставлявано единствено и само от вас и дори когато преодолее своето злоядство, то ще изгуби навика за здравословно хранене, когато му отпуснете края поради по-напреднала възраст.

 3. Разнообразната и красиво поднесената храна са път към успеха

  Естествено, не очаквайте моментални резултати от прецизно нарисуваните ви животинки в обяда на детето или от смяната на десертите през ден. Всичко изисква време и трябва да дадете възможност на вашето мъниче да оцени усилията ви.

 4. Не гонете количеството, а качеството

  Специалистите са на мнение, че детето може само да прецени колко трябва да изяде като порцион. Ето защо те твърдят, че когато майката кара насила всяка манджа да се изяде докрай, тя всъщност, създава условия детето й да стане злоядо. По този начин, то започва да развива неприязън към целия процес на хранене и в един момент ще започне да отказва изцяло храна просто защото ще асоциира храненето с постоянно мъчение от ваша страна. От друга страна, за да компенсирате малкото количество, с което вашето отроче е свикнало да се засища, предлагайте му богата на витамини, минерални и хранителни вещества храна.

 5. Разберете, че апетитът идва с храната

  Това правило важи с пълна сила и при детския апетит. Понякога е нужно да зачестите с любимото му ястия, за да отключите сетивата на вашето мъниче.

 6. Упорството и скандалите са излишни

  Помните ли колко трудно проходи детето ви само защото в началото не спирахте да го карате да прави първите си стъпки с така грижливо подбраните обувки за прохождане? С времето нали осъзнахте, че насила рядко се получават нещата, особено при малките деца. При злоядите принципът е същият. Оставете един-два пъти детето гладно, ще видите, че то само ще започне да оценява храната.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318