Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Топ митове за бебешката хигиена

Сред основните теми, които вълнуват мамите и татковците в началото, е именно темата за хигиената. Наред с темата за бебешкото прохождане и избора на бебешки обувки за прохождане, от особено значение да родителите предварително да се информират. Що се касае за хигиената важни въпроси са как и колко често да къпят детето, за какво да са внимателни при избора на бебешка козметика, а също така и да са наясно с основните правила за безопасност по време на бебешката баня. В същото време, не по-малко важно е да се запознаят и с топ митовете за хигиената при бебетата, защото често, те могат да създадат допълнителни притеснения или проблеми на младите родители. В тази връзка, специално за вас приготвихме един импровизиран списък с топ митовете за бебешката хигиена.

 1. Къпането всеки ден е задължително
  По-скоро е желателно, често препоръчително. От друга страна, това е предимно мнение и практика на славянските страни. Ако попитате майка от Германия, тя ще ви каже, че къпе бебето си през ден, а тази от Канада – около два-три пъти седмично. Естествено, изборът е изцяло ваш, но в случая не говорим за задължително ежедневно къпане, особено ако детето боледува и настива често или през зимата. Същевременно, твърде сухата кожа понякога изисква по-редки бани.
 2. Кремът за подсичане не е препоръчителен, а задължителен
  Всъщност, той се ползва, когато има реално подсичане. Профилактичното и постоянно мазане (най-често след всяка смяна на памперса) може да доведе до обратния ефект, а именно изнежване на бебешката кожа, което пък да стане причина за подсичане.
 3. Всички бебета обожават банята, а ако плачат – значи има проблем
  Всяко дете е индивидуално и както всяко дете прохожда в различен период от развитието си, така и отделното бебе може в различен период да започне да свиква с банята. Истината е, че в началото водата може да стряска детето. Също така смяната на температурите и на стаите би могло да е стрес за новороденото. Дори детето ви да не е особено щастливо през първите си бани, не се притеснявайте. С времето ще свикне и вашият щастлив момент за весела баня вечер ще дойде.
 4. За да не настине бебето, е добре да се къпе с гореща вода
  Прекалено топлата вода не само че ще причини болка на детето, но може и да изсуши кожата. Според педиатрите в началото дори е препоръчително бебето да се къпе с малко по-хладка от водата, която по принцип, възрастните предпочитат за банята. С времето детето ще свикне и можете постепенно да я увеличавате като температура, а и през зимата, но не и драстично и рязко.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318