Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

За бебето и банята...

Не се притеснявайте! Казваме ви – излишно е. Да, първата самостоятелна баня може и да ви се стори истинско предизвикателство, но ако следвате всички практични утвърдени от медицината и практиката стъпки, съвсем скоро за вас, и детето банята ще се превърне в един от най-забавните моменти заедно. А ето ги и нашите съвети, които да следвате…

  1. Не пестете от покупките на консумативи за банята. Вземете си максимално удобна ваничка (ако сметнете за необходимост, и стойка, а ако някой ще ви помага, тя може и да не е толкова важна). Когато вие се чувствате комфортно, и детето ще е така.
  2. Подберете правилната козметика за баня и след нея. Бебетата почти винаги са с чувствителна кожа, така че за да си спестите стреса и ходенето до педиатърката за всеки изникнал обрив от неправилно избраните лосиони и сапуни, просто купете най-доброто.
  3. Нека първите бани с бебето да са в компания. Мама ще има нужда от помощ най-вече за кураж – я от някоя баба, от таткото или даже от приятелка. Така, в компания, най-бързо ще преодолеете стреса.
  4. Преценете с лекуващия лекар на детето дали да къпете детето всеки ден. Това зависи най-вече от типа кожа на бебето, а и от практиката на педиатъра. По принцип, славянските държави приемат за нормално и правилно ежедневното къпане, но новите стандарти, а и западните държави ограничават къпането до 3 пъти седмично. Ако детето в началото се страхува от водата и от целия процес, също, можете да разредите баните. Както се досещате, същото е при прохождането (дори и с правилно подбраните обувки за прохождане) – важно е да не се дава зор и да не се пришпорва малкото мъниче.
  5. Правилната температура на помещението и на водата са ключови. Приема се, че е ок да увеличите климатика до около 25 градуса в стаята преди баня. Водата в никакъв случай не трябва да е нито гореща, нито студена. Проверете с лакътя си – ако е приятна, водата е идеална за банята.
  6. Мокрете детето постепенно, докато привикне с водата. Можете да ползвате и душа – мъничетата много им се радват!

Не се притеснявайте моментът на шок в банята с бебето съвсем скоро ще премине! И тогава започва големият ежедневен купон с малкото мъниче в неговата ваничка! Успех!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318