Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Защо не трябва да се притеснявате от късното прохождане на вашето дете?

1.Наследствен фактор. Но това че вие като мама сте проходили едва на 14-месечна възраст не означава, че сега нещо не ви е наред, нали? И на бебето ви няма да му има нищо, въпреки че е проходило по-късно от останалите деца в квартала.

2. Уплаха от самостоятелно движение. Най-често това става от удряне или падане. И в двата случая, по всяка вероятност, вие още се чувствате виновни за случилото се. Но ако питате своите родители, ще разберете, че и вие сте падали или били изпускани. Истината е, че при леки нефатални удари, нещата изобщо не могат да бъдат катастрофални. А детето рано или късно ще преодолее страха си и вие можете успешно да му помогнете в това, но без да го пришпорвате, разбира се.

3.Грешните аксесоари или обувки за прохождане. Може би, детето не харесва проходилката или коланът за прохождане го стяга. А може би, това бънджи просто не е по негов вкус. При всички случаи, ако нещо куца в прохождането, добре е да сменяте подходите. И не забравяйте, че всички тези аксесоари (без бебешките обувки за прохождане) са помощни и не задължителни, а препоръчителни.

4.Прекалено много харесва пълзенето. Това е често случващ се синдром у децата. Ако едно бебе толкова добре усвои пълзенето, може и да не му се занимава с далеч по-изморителното прохождане и да си седи на земята буквално от мързел.

5.Бебето е прекалено често приковано на едно място и то затворено – например, в кошарата или в количката. Давайте на детето си свобода за движение и ще видите, че скоро то ще стане само.

Не се притеснявайте и не бъдете прекалено пришпорващи за детето си, ами го насърчавайте и заедно, с усмивка и приятелска подкрепа извървете пътя до първите самостоятелни стъпки! Успех!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318