Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Захранване на бебето...без пюрета

Най-често, от друга страна, е захранването да започне с няколко лъжички…пюре! Да, обаче това съвсем не е единственият начин за захранване. Захранване на бебето без пюрета, без значение дали са домашни или купешки – да, това е мисия възможна и сега ще ви разкажем малко повече за това как да я постигнете.

Чували ли сте за съкращението ЗВБ? А за Рапли метода? И двете означават едно и също и са другите имена на така нареченото захранване, водено от бебето. Първосигнално този метод може да ви звучи като тотална каша и хаос и ще ви кажем нещо – това са нормални неща, които може да сътвори дете, захранено по този начина, но повярвайте ни, много майки са доволни от него и все повече го препоръчват.

В основата на метода ЗВБ стои идеята за естественото хранене, а именно за предлагане на детето храна под формата, под която я консумират възрастните. Принцип на този метод е задачата за научаване на детето да се храни самостоятелно, което както се досещате после ще ви бъде в огромен плюс . Идеята е бебето да преоткрие само за себе си храната и като вкус, и като цвят, и като форма. Основно предимство на ЗВБ е, че това е лесен начин за захранване, та дори и във финансово отношение, защото можете да предлагате на детето храната, която сте си сготвили за себе си – късче варен картоф от картофената ви салата, една розичка броколи, сготвено на пара, рендосано парченце морков или цвекло, та дори и малка хапка сварено месо. Привържениците на метода твърдят, че той не крие никакви рискове от прехранване или недохранване – бебето само избира какво и в какви количества да яде, а също така и, че децата, захранени по този начин не са злояди, защото сами избират какво и колко да ядат и се хранят по начин, който им доставя удоволствие и увереност.

Както се досещате, единственият риск при метода за захранване без пюрета, а с нормална храна, е задавянето. Поради тази причина трябва да сте много внимателни и никога да не оставяте детето само, докато се храни с ръчички, опознавайки новия хранителен продукт, който сте му приготвили. Но риск има винаги при отглеждането на едно дете в крайна сметка – докато спи сладко, по време на баня, та даже и при прохождане и дори ако сте си купили най-качествените обувки за прохождане!

Вижте още интересни статии от блога ни

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318