Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Как да разпознаем надареното дете?

И вероятно, и вие сте или познавате хора, които възприемат ранното проговаряне, прохождане без помощни средства, а само с качествени обувки за прохождане, или музикалните способности на детето през първите му месеци за знак, че той е надарено дете. Истината е, че има как да разпознаем надареното дете. Знаците, които трябва да търсите обаче са малко по-особени и сега ще ви запознаем с тях…

 1. Умение да се съсредоточат в най-ранна възраст

  Повечето деца до 1-годишна възраст бързо се прехвърлят от играчка на играчка, вниманието им общо взето, трудно може да се задържи на едно нещо за дълго време. Обратно, при надарените деца се наблюдава противоположната тенденция, а именно да се съсредоточават върху даден предмет или дейност, като често те дори избират занимания като разлистване на книга, сглобяване на една играчка многократно и т.н.

 2. Умение да се забавляват и играя сами

  Надареното дете разполага с достатъчно въображение да си измисли игра и с една, а понякога дори и с нула на брой играчки. Това дете няма да изпита затруднение да се забавлява дори ако за кратко го оставите само в другата стая. То ще си намери занимание, а освен това и ще го сменя при всяка следваща удобна възможност.

 3. Скрити перфекционисти

  Това им качество е трудно за разпознаване през първите месеци, но на възраст около 3-4 години ще видите как детето ви не оставя книжката за оцветяване, докато не запълня и най-минималната празнина без цвят, ако то е надарено.

 4. Кратък сън

  Според последните проучвания, бебетата, които имат кратък или неспокоен сън са бъдещи надарени деца, та дори и гении. Учените си обясняват тази зависимост с факта, че мозъкът на такива деца още от най-ранна възраст работи прекалено бързо, поради което те не могат да се отпуснат и да преживеят така да се каже един дълбок и продължителен сън.

 5. Силно любопитство

  Още преди да проговори и да ви залива с въпроси, надареното дете ще иска да пипне и изследва абсолютно всяка част от средата, в която живее. По принцип, това е присъщо на всяко дете, но при надареното любопитството се проявява най-вече в засиленото упорство да се докопа до недокосната вещ, а и по-продължителното й разучаване. Тоест, ако най-накрая детето се докосне до дистанционното, което вие така прилежно пазите далеч от него и не позволявате да попадне в детските ръчички, то няма да го остави веднага, ами ще започне да проучва така забранената дълго време вещ.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318