Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

92% от родителите днес допускат тази грешка

Всеки родител желае най-доброто за своето дете. Сигурни сме, че и вие сте точно такива родители – грижовни, всеотдайни, готови да дадете и последното в името на здравето на вашето мъниче. Но има едно голямо НО, един капан, в който много майки и бащи падат, без дори да се усетят…И този капан касае важен анатомичен орган, чието развитие оказва влияние върху цялостното здравословно състояние на детето, както и на неговото самочувствие и физика – краката!

В стремежа си да предоставят най-доброто на бебето си около 92% от родителите днес допускат сериозна грешка в избора на обувки! Твърде вероятно е вие самите да сте сред тях и не защото сте немарлива майка, или безхаберен баща, а защото никой не ви е осведомил с правилната и необходима информация по повод развитието и нуждите на крехкото бебешко стъпало.

Много родители живеят в заблудата, че похарчвайки някой лев отгоре за класически спортни световноизвестни марки си осигуряват някаква гаранция, че купувате най-доброто. Само че те не просто не избирате най-доброто, а напротив – попадат в капана на имиджа, създаден от глобални производители, поставяйки в риск детето си.

Детето до 2-3-годишна възраст няма нужда от маркови, а от качествени, създадени за нуждата на прохождащо и НАСКОРО проходило дете обувки.

Съществува и друг популярен сценарий, по който поема родителското тяло: детето започва да проявява първите признаци на готовност за прохождане, купуват му се специализирани обувки за прохождане, носи ги 1, 2, 3, максимум 4 месеца и успокоени, че процесът по усъвършенстване на стабилни самостоятелни крачки е постигнат, майката сменя посоката. Тя се пренасочва към стандартни маратонки в съответния размер. Но истината е, че детето още не е готово да носи обувки за възрастни!

Описаните дотук хипотези са форми на една и съща родителска грешка. Тази фатална грешка води до сериозни увреждания на детското стъпало. Много родители живеят в заблудата, че детското стъпало е умалена версия на това на възрастните. Родителите вярват, че бебешките нужди са същите като на възрастните с единствена разлика – размерът.

Няма такова нещо!


Бебешкото стъпало се различава коренно от развитото стъпало на възрастните.

Ето ви едно доказателство: около 97% от бебетата се раждат с плоскостъпие. И ако за възрастните това е диагноза, то за бебетата то е нещо напълно нормално. Тяхното плоскостъпие се дължи на естественото развитие на меките възглавнички под недоразвитите сводове на стъпалата им. Но вие знаете, че когато възрастен има плоскостъпие, той се нуждае от специализирани обувки. От тук следва, че и бебетата се нуждаят от такива, нали така? Защо тогава решихте, че след първия рожден ден можете да обуете на детето си обикновени кецове?

Не просто трябва да избягвате класически детски обувки за периода на прохождане, но и да продължавате да купувате специализирани обувки за прохождане и за в бъдеще – поне до навършване на ②,③ годишна възраст. Ще питате „Защо, та нали вече е проходило?“…


Вижте моделите обувки за прохождане, които предлагаме


След като детето е проходило, стъпалата му не се променят автоматично, тоест нуждата от 100% комфорт и стабилност остават!

Специализираните обувки за прохождане продължават да изпълняват същата функция и да носят същото изисквано удобство по време на игри и разходки: да спомагат за естественото развитие на мускулатурата и заякването на стъпалото и глезена, да осигуряват стабилност, да намалят риска от изпотяване и натъртване.

Не забравяйте, че проходилото дете все още не е проговорилото дете. То е все още неспособно да се изрази и да ви уведоми съвсем осъзнато, че обувките му са неудобни!


Вашето дете е твърде малко, за да следва някакви модни тенденции!

Вместо да превръщате бебето си в ходещ манекен на известна марка, по-разумно е да му осигурите комфорт. За целта се препоръчват именно обувки, които са създадени за особените нужди на бебешките стъпала. Категорично това са обувките за прохождане, проектирани изцяло в съответствие с анатомичните особености на детското краче, с физико-кинетичните характеристики на прохождането и на последващите процеси: тичането и овладяването на стабилните крачки. Специализираните обувки за прохождане са в 99% от случаите изработени от висококачествени материали – памук, вълна, естествена кожа, анти-хлъзгава гумена подметка! Тези материали предпазва от натъртване на нежната бебешка кожа, от протриване, мазоли, образуване на валгусови образувания за в бъдеще(в 78% от случаите, между другото, те се в следствие на неудобни обувки). Качествените материали са и форма на превенция от изпотяване, което е причина за образуване на гъбични инфекции.

Но най-съществената разлика между стандартните и обувките за прохождане си остава тази: обувките за прохождане винаги са с меко ходило! Въведено прекалено рано, твърдото ходило на класическите обувки представлява сериозен риск за увреждане на стъпалото, аномалии в развитието, плоскостъпие до живот, ходене със стъпалата навътре и деформации.

И още статистика: около 98% от хората се раждат със здрави крака, но едва 40% от тях продължават да имат здрави крака в зряла възраст. А развитието на краката, включително и на стъпалата, зависи най-вече от обувките.

Затова за компромис изобщо не трябва да става дума. Съвсем спокойно можете да спестите средства от бебешките дрехи, от броя играчки, от вкусните, но вредни глезотии, но и не от качествените обувки. Защото всяко дете заслужава да носи на краката си удобни обувки. Те са гаранция за първокласна изработка, за анатомичност и ергономичност. Одобрени от педиатричните медицински асоциации и преминали през контрол за качество от национални и международни ортопедични организации, тази гаранция е налична при обувките за прохождане.

Скъпи родители, не ставайте част от статистиката. Действайте разумно, но най-вече осведомено, когато става въпрос за здравето на вашето дете. Ако сметнете за необходимо, консултирайте се с ортопеди и подберете най-правилните обувки за прохождане на вашето дете. И най-важното: не ги сваляйте веднага щом мъничето ви започне да ходи самостоятелно, то все още има нужда от стабилност и комфорт, от специалните функции и качества на обувките за прохождане.

Bebuvki.com горещо препоръчва обувки за прохождане на доказали се на световно ниво производители като Ricosta, Titanitos и Pediped.Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318