Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Закаляване на детето - прости правила за страхотен успех!

Закаляването е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да осигурите тази превенция. Само по себе си то е профилактика, която подпомага увеличаването на защитните сили и устойчивостта на детския организъм спрямо различни климатични въздействия с неблагоприятен или рисков фактор: студ, дъжд, сняг, вятър, силни температурни разлики и т.н.

При закаляването – точно както при всяка подобна важна крачка, която един родител прави през първите години на своето дете (захранване, помощ при прохождането, например, с покупка на подходящи обувки за прохождане, и т.н) –е добре да спазваме някои прости правила. Предлагаме ви набор от такива, които са одобрени от педиатри и специалисти в областта на имунологията, като напомняме, че всяка по-важна за здравето на детето ви процедура или инициатива винаги е добре да бъде предварително изкоментирана с вашия педиатър. И все пак, ето ги и нашите специални съвети за страхотен успех при закаляването на детето:

1. Разходките – най-лесното нещо, което да направите за закаляването на детето
Под разходки имаме на предвид в различни климатични условия, без да включваме силен вятър, виелици, поройни дъждове или снегове. Разходките винаги трябва да се организират на принципа на постепенност. Ето ви и един простичък пример: след изписването от болницата и при сравнително нормални климатични условия навън (включително и през есенно-зимния период) започнете с кратки извеждания за по 10 минути, които да увеличавате през ден с по още 10 минути и т.н. Ако времето не позволява това извеждане, можете спокойно да предоставите малко свеж въздух на детето и на терасата.

2. Температурата у дома също изисква сериозен подход от страна на родителя
Правилото е следното: задължително трябва да избягвате прекалено високи или твърде ниски температури, като е добре разликата между температурата у дома и навън да не превишава 10 градуса. Обикновено, експертите посочват 20 градуса за температурата, около която да се въртите при търсене на най-подходящата за детската стая. В тази връзка, добре е в дома ви навсякъде да се движите в що-годе един и същи температурен диапазон, за да не нарушите общата функция за терморегулация на детето при преминаването от едно в друго помещение.

3. Водните закалителни процедури са много удачни
У нас, за разлика от много държави по света, имаме практика да къпем детето всеки ден от самото му раждане, което е идеално за начало на водните закалителни процедури. В допълнение обаче, посещението на басейн, преди детето да е изгубило така наречената вътреутробна способност да плува, е също изключително полезно за имунитета.

4. През лятото слънчевите бани са задължителни
Естествено, те трябва да се прилагат с мярка и много умерено. Слънцето днес е много коварно не само за деца, но и за възрастните, а когато става въпрос за крехкия бебешки организъм, рискът от претопляне и топлинен удар става още по-висок. Ето защо е добре да се постараете да поставяте детето на директна слънчева светлина през сутрешните часове до 11 часа и след 17 часа.

А вие как калявате вашето дете?


Вижте още интересни статии в блога ни

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318