Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Забавни игри, с които да стимулирате прохождането

В случай че сте прекалено нетърпеливи и нямате търпение да видите детето си как прохожда, вероятно, вече сте закупили и необходимите първи бебешки обувки, а именно качествени бебешки обувки за прохождане. Не спирайте с тази родителска амбиция. Всъщност, има още какво да направите, за да стимулирате прохождането на детето.

В този материал обаче ще ви помогнем да погледнете на прохождането по малко по-различен от досега начин. Ако за вас първите стъпки на детето са значимо събитие, за което трябва да се работи усърдно, моля, поспрете се. Имайте на предвид, че пред Вас стои едно мъничко същество, което все още не възприема нещата по вашия начин. То ги възприема като игра, като забавление. Тогава защо да не стимулирате прохождането именно така – със забавни игри?

За целта дори ще ви дадем няколко страхотни предложения, които можете да ползвате наготово, но ние лично се надяваме, те да ви вдъхновят и така да измислите свои собствени забавления с порасналото ви бебе!

    1. За да намалите така наречения бебешки „страх от пространството“, дължащ се предимно на факта, че детето до този момент е седяло „предпазено“ от малкото пространство на своята бебешка количка и кошара, можете да разположите из дома си различни шарени, светещи и изобщо привличащи вниманието играчки и каквито и да е било други предмети. При приближаване до един нов такъв обект, винаги разказвайте някаква интересна и забавна история за него, за да събудите детското любопитство, което пък ще събуди инстинкта за ходене.

    2. Музикален танц по дивана! Или просто пуснете весела и ритмична музика и с танцова стъпка започнете да ходите по дивана и около други мебели, придържайки се към тях. Така ще научите детето да започне с първите си стъпки именно по този начин – възползвайки се в началото от опората на заобикалящите го предмети.

    3. Падане със смешна физиономия е игра, с която да премахнете страха на детето от падане. Много чести са случаите, в които дори едно-единствено падане може за дълго време да накара бебето да се откаже да прави опити да ходи. При всяко подобно падане на вашето бебе правете смешна физиономия, с която да го успокоите и развеселите, за да може то да разбере, че в падането няма нищо страшно.

    4. Понякога, обикновената криеница може да свърши чудеса! В това число и когато става въпрос за стимулиране на прохождането.

    5. Подаване с надут балон е страхотна игра не само за прохождащите, но и за проходилите деца. Ако запознаете бебето си с балоните малко по отрано, няма никакъв проблем. Повярвайте ни, никога няма да им омръзне!

А сега, бързо към бебешката кошара! Обуйте детето с обувките за прохождане и…let the game begin!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318