Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

За и против спането заедно с бебето

Разбира се, за спането в едно легло с бебето, също, много хора ще се изкажат с идеята за риск. Други обаче са на мнение, че няма по-хубаво и спокойно нещо от скоростно приспиване на бебето в семейната спалня. Категорично, темата е монета с две странни и кое решение ще надделее като сбор от повече плюсове е по-скоро въпрос на лична гледна точка. Това, което ние сме длъжни да направим в случая обаче е, да ви разясним както ползите, така и вредите от спането с бебето в едно легло…

ЗА спането заедно с бебето

 1. По-лесно и бързо приспиване
  Има бебета, които просто силно се нуждаят от близостта до майката, да усещат топлината и мириса й. Този им стремеж често бива невъзможен да бъде подтиснат с каквито и да е практики или залъгалки. Ето защо в много случаи отчаяните опити да научат детето си да спи в собствената кошара просто остава неуспешни за родителите. Ако вие сте точно такива родители, само ще ви успокоим с това, че спането заедно с бебето по никакъв начин не го разглезва. Това е еволюционно оправдано ваше решение, а и е факт, че вие също имате нужда от почивка и ако тя е невъзможна поради безсилните опити да накарате детето да заспи в кошарата си, предайте и се отдайте на сладък сън заедно с бебчето си.
 2. Нощното кърмене
  Майките с малко кърма или проблемно кърмене трябва да знаят, че именно през нощта е периодът, през който най-лесно се достига до отпушване на каналите и приучаване на бебето към сученето. Умората обаче често си казва думата и от безсилие майките предпочитат да бъдат заменени през някоя вечер от съпрузите си, като ги оставят да нахранят бебетата от шише. Шишето обаче е своеобразен враг на нормалното кърмене и ако оставите бебето да спи до вас, в един момент дори няма да усещате умора от нощното хранене.
 3. По-лесно отопление
  Ако ви е невъзможно да постигнете оптималната температура през студените зимни дни в стаята, където спите, топлината на вашето тяло ще даде на мъничето нужната сигурност и усещане за комфорт.

ПРОТИВ спането заедно с бебето

 1. Трудно отучване
  Сред най-сериозните аргументи да не научавате детето да спи с вас е именно рискът от това после трудно да го отучите. Този довод обаче е близък до този с ползването на проходилка за прохождане в съвмесност с подходящи обувки за прохождане. Рано или късно ще махнете проходилката и детето ще проходи само. Същата е и ситуацията с преместването на бебето в неговата си кошара, когато настъпи удобен за това момент.
 2. Риск от задушаване
  Остава си и рискът от задушаване на детето в случай че някой от родителите неволно по време на сън застане в непосредствена близост до него. Ако ще спите заедно с бебето, направете всичко възможно периметърът около него да не създава опасност за физическото му здраве и живот.
 3. Наличие на микроби в родителското легло
  Факт е, че възрастните постоянно представляват риск за детето с всичките микроби и микроскопични бактерии по себе си. В родителското легло тези микроби са още повече, така че ако ще спите с бебето си заедно, погрижете се за изрядната хигиена на вашата спалня.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318