Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 80.00 ЛВ!

Всичко, което трябва да знаете за бебешките обувки - безплатен и полезен пътеводител

Когато говорим за бебешки обувки, обикновено, става въпрос за две важни категории обувки. Естествено, първата и по-важна категория е тази на бебешките обувки за прохождане. Това обаче съвсем не е единственият чифт обувки, което може и / или трябва да притежава вашето дете до момента на първите успешни и стабилни крачки. Бебешки обувки са и обувките, с които го обувате за излизане най-вече когато времето е студено. Бебешки обувки са и обувките, които обувате на детето вкъщи отново за повече топлина и комфорт (тук условно можем да ги наречем бебешки пантофки).

Двата типа бебешки обувки – за прохождане и тези за топлина и комфорт са различни както от гледна точка на изработка и дизайн, така и от гледна точка на ниво на качество и цена, които да търсите. Категорично, когато става дума за бебешки обувки за прохождане, вниманието ви трябва да е нащрек. Тук е повече от препоръчително да заложите на малко по-скъпите, но наистина качествени и най-важното удобни и стабилни бебешки обувки. Често се случва така детето да проходи по-късно или по-трудно именно поради избора на грешните обувки. Бебето не може да говори, а най-вече правилно и разбираемо да изрази мислите си и не винаги родителите съумяват дори да разберат доколко са му удобни избраните бебешки обувки. Ето защо като най-сигурен, оптимален и практичен вариант си остава да заложите на доказала се марка през годините, на добре проучен модел или даже на препоръка от вече по-опитни родители.

    Ако това не ни е по силите, ето на какво да обърнете внимание в избора на бебешки обувки (най-вече за прохождане):

    1. Задължително се ориентирайте към естествените материали. Причините са много – те са дишащи, те са по-гъвкави от синтетиката, а освен това имат и специална анти-бактериална защита. Истината е, че бебешкото краче се поти около 3 път повече и по-често, така че тези характеристики на бъдещите бебешки обувки, които ще купите, са важни. Ориентирайте се към памук и естествена кожа, защото те позволяват добрата циркулация на въздуха вътре в самата обувка, но едновременно с това създават повече комфорт и са идеално защитени от дразнители от външната среда.

    2. Формата и конструкцията на бебешките обувки са от особено значение за лесно и безпроблемно прохождане. В тази връзка, препоръчително е чифтът, който сте си избрали, да има стабилизатор за пета или така наречения твърд заден форт. Степента на гъвкавост е нож с две остриета. В стремежа да закупят най-доброто за детето си, много родители отиват по-далеч от нужното в търсене на наистина гъвкави бебешки обувки за прохождане. Гъвкавостта до степен огъване на обувката на две без особено усилия обаче е вредна. Тя води до нестабилност и неестествени крачки, та дори и да са първите.

    3. Важни ли са стелките за бебешките обувки? Разбира се, че и този елемент е важен. Тук е нужно да отбележим, че наличието на стелка е допълнителен вид опора при прохождането, но и екстра защита срещу гъбички и микроби. Освен това, някои висококачествени модели бебешки обувки за прохождане разполагат с иновативна стелка, предразполагаща още повече към лесно и забавно прохождане.

     4. Американската педиатрична медицинска асоциация фактор ли е? Да, фактор е, защото е сред първите организации в света, която изобщо се е нагърбила със задачата да изследва качеството и нужните свойства на правилните бебешки обувки за прохождане. Допълнителните съвети от Американската педиатрична медицинска асоциация са следните: леки обувки с тънка подметка и с достатъчно удобна за закопчаване и откопчаване технология.

    5. Не подценявайте модерните технологии. Те не са част само от магазина за джаджи, но и от този за бебешки аксесоари. Например, при съвременните бебешки обувки за прохождане модерните иновации намират отражение във вече добре познатата на мнозина от вас G2 Technology™. Тя е създадена именно за нуждите на детето и най-вече за прохождащите бебета. G2 Technology™ е концепция за максимално мека подметка, изработена задължително от естествен каучук, конструирана със закръглени ръбове и силно имитираща естествената форма на детското краче.

6. И последно, търсете бебешки обувки за прохождане с грайфер. Равната подметка е предпоставка за подхлъзване. Всяко падане или неуспешен опит на прохождащото дете е своеобразен риск от уплаха или нежелание за опит за следващите стъпки.

    ВНИМАНИЕ, родители, не бъркайте ортопедичната с анатомичната стелка! Двете нямат нищо общо! Това, за което вие трябва да се оглеждате в случай, че детето ви няма никакви аномалии по стъпалото или диагностицирани ортопедични проблеми, е анатомичната стелка. Ортопедичната стелка се взима само при наличие на проблем и след консултация с ортопед!

    А сега още по-голямо ВНИМАНИЕ, родители, дори да вземете най-скъпите и / или най-качествени възможни бебешки обувки, ако размерът не е подходящ конкретно за вашето дете, те ще са му неудобни, а прохождането ще се превърне за него в мъчително изпитание. Ето защо ви припомняме правилната технология за улучване на точния размер на бебешки обувки:

    1. Не търсете размера, а сантиметрите. Задължително измерете в сантиметри дължината на ходилото (от петата до палеца). Към така получените сантиметри добавете още 1 см и тогава потърсете номера, който отговаря на тях.

    2. Добра опция е да очертаете бебешкото ходило на лист хартия и по него да търсите бебешки обувки. И тук очертанието трябва да е с около сантиметър по-малко от сантиметрите дадени за конкретния номер бебешки обувки.

    3. Най-добре е при меренето на бебешките обувки, детето да е стъпило на земята. И тъй като то не ходи, вземете помагач, който да го придържа, а вие да проверите дали отпред на обувката има достатъчно място.

    4. Пръстите, когато детето е обуто, трябва да са свободно състояние, тоест да могат да се движат.

    5. Обувките не трябва да стискат, както вече разбрахте, но не трябва и да хлопат. Грешен подход е да ги взимате за известно време напред особено когато става въпрос за бебешки обувки за прохождане. Тук няма поле за спестяване на средства.

    6. Добър вариант е да купите обаче обувки, които се регулират от гледна точка на ширина.

Купувайте най-доброто на прохождащото бебе, за да му дадете тотално летящ и забавен старт в първите му самостоятелни стъпки! Качествените бебешки обувки са и гаранция за качествени първи…БЕЛИ! А какво е детство без бели?


Вижте моделите обувки за прохождане, които предлагаме

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318