Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Уникални бебешки способности, за които дори и не сте подозирали

Наред с това, бебетата имат и няколко уникални способности, за които дори не сте и подозирали:

    1. Най-малките имат способността за регенерация
Преди да затворите тази страница, почакайте – съвсем нямаме на предвид това, което си мислите. Искаме по-скоро да ви разкажем за един случай, доказващ нашето твърдение и предизвикал тотален бум в съвременната наука. Преди няколко години Д-р Алън успява да буквално да сглоби разрязан на две пръст на сина. Естествено, говорим за много малка част от върха на пръста, която медикът буквално веднага притиснал към другата част и бинтовал. Само след няколко дни, при смяна на превръзката, пръстът бил вече зараснал!

    2. Бебетата са наркотик за майката
Още по време на бременността в организма на майката започва производство на различни, непознати за нея досега химикали. Пример за такъв е окситоцинът, който действа успокояващо и който доказва защо една майка се успокоява щом детето й само я докосне.

    3. Бебето разпознава доброто от лошото
Експеримент в Университета в Йейл доказва, че децата на 9 месечна възраст вече могат да влезнат в ролята на съдници, защото умеят да различат кой прави добро и кой зло.

    4. Бебетата притежават така наречената маймунска хватка
Тя обаче изчезва с времето така, както след 1 годишна възраст изчезва и способността на бебето да плува.

    5. Бебетата четат по устни
През първите месеци от своето съществуване едно бебе няма почти никакви зрителни способности или поне то не може да ги координира. След като навърши 6 месеца обаче, бебешкото умение за комуникация започва именно чрез зрителната връзка с майка. Бебето започва да разчита определени звуци от начина, по който майка му ги изговаря с устни.

6. Почти 80% от бебетата могат да осъзнаят кога ги лъжат
Въпреки че ги мислите за наивни, бебетата – но в случая говорим за тези над 1 година – са доста хитри и в случаите, когато си мислите, че сте ги излъгали, всъщност, вие сте били излъгани. Бебето наблюдава вашата реакция и ако тя показва задоволство, че сте успели да ги примамите за дадено нещо, тяхната ответна реакция е просто отговор на вашето задоволство. С две думи, бебето ви разиграва, а освен това и се забавлява с това!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318