Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Топ задължения на тати при бебе под 1 годинка

В момента, може би, се чувствате притиснати и леко изплашени, но вярвайте ни, че включването в отглеждането на детето толкова рано ще ви възнагради съвсем скоро. Първо, по този начин ще създадете отлична емоционална връзка с детето и то няма да е свикнало само с мама, тоест и постъпването в яслата ще е по-лесно. И второ – много от семейните скандали по повод задълженията вкъщи ще бъдат избегнати (а те са почти сигурни след появата на малкото ангелче у дома) и ще запазите перфектните си отношения с половинката. Затова нека не губим повече време, а директно пристъпим към списъка с конкретните задължения…

 1. Участие във вечерната баня
  Рано или късно на мама ще й се наложи да отсъства някоя вечер. Тогава ще бъдете много доволни от факта, че можете да се справите и без нея в къпането на вашето бебче. Освен това, в началото е добре детето да се къпе от двама души – поради мерки за сигурност и с идеята и тримата да свикнете с това основно задължение.
 2. Сменяне на памперс
  Не става въпрос за изцяло поемане на тази отговорност, а затова, че един баща задължително трябва да може да се справя с тази ситуация. Помолете половинката ви да ви обясни и не забравяйте – сменянето на памперс съвсем не е ядрена физика, а нещо лесно и бързо за научаване.
 3. Оставете жена ви да поспи…
  Моментът, когато трябва да го сторите, няма как да бъде пропуснат. Жена ви ще започне да говори несвързано, а в един момент дори ще я виждате да заспива права, да излиза по чехли до магазина и какви ли още не куп лудории. Отстрани, цялата тази ситуация може да изглежда комична, но истината е друга: на вашата половинка вече й е дошло в много и време тя да получи заслужения непрекъснат осемчасов сън за деня. Нищо няма да ви стане, ако поне през три дена я отменяте в нощното хранене. Дори жена ви да кърми, пак ще можете да помогнете, като използвате предварително изцедена кърма с помпа.
 4. Игри и забавления
  На мама в един момент й става буквално невъзможно да се справи със забавленията и заниманията на детето. Тя не просто е изморена и изтощена, но в един момент въображението й се изчерпва за измисляне на нови игри. На помощ задължително трябва да дойде татко! Той винаги има свежи идеи за това как да забавлява мъничето.
 5. Поемете отговорност за някой важен период
  Например, можете да се заемете с детето през периода на колики или на никнете на зъбки, а също така и да приемете прохождането за вашата отговорност, като купите страхотни обувки за прохождане и направите заедно първите стъпки. Добра идея и да му четете приказки, с което да стимулирате навременното проговаряне.

Дръжте се, татковци! Ще се справите – ние вярваме във вас!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318