Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Топ съвети за здравите крачета на бебето

Днес, ще ви дадем няколко изпитани и препоръчани от ортопедите съвети за здравите крачета на бебето. Вижте ги и задължително попълнете пропуските си в случай, че нещо ви е убягнало досега.

 1. Редовни прегледи при ортопед. Обикновено, първият официален и задължителен такъв е през първия месец от раждането. Той цели навременно овладяване на аномалии като луксация. За щастие, съвременните методи за нейното лечение са далеч по-ефикасни и безболезнени за бебето, така че дори ако диагностицират детето ви с луксация, не изпадайте веднага в паника, ами просто стриктно спазвайте съветите и лечението на специалиста, към който сте се обърнали.
 2. Избягвайте повиването. СЗО отдавна отрече повиването като метод за приспиване и успокояване на детето. Именно нарушения в тазобедрената става е причина номер едно за това отричане.
 3. Избирайте широки и свободни за детето дрехи. Всичко прекалено стегнато и впито може да намали двигателната активност на бебето, което ще забави естествения ход на развитието на крачетата му.
 4. Подгответе се от рано с подходящи и висококачествени бебешки обувки за прохождане. Те не са стока, за която е добре да пестите пари, така че вземете наистина добър и задоволителен чифт обувки.
 5. Не пришпорвайте детето да прохожда. Да, до първия рожден ден повечето малчугани вече правят първите си стъпки, но ако на вашето още не се е случило, не го насилвайте. Всяко дете е индивидуално.
 6. Съветвайте се с ортопеда си дали конкретно за вашето дете биха били полезни помощни аксесоари като каишки за прохождане, бънджи, проходилки и т.н. Не за всяко дете те са правилният начин да се стимулира прохождането.
 7. Не го учете да сяда, включително и подпирано на възглавници.
 8. Не прибирайте крачетата едно към друго, ами напротив, оставете ги в поза „жабче“ – това е правилната поза на бебета.
 9. Правете профилактика на рахит, ако е необходимо. Летните бебета не са подложени на риск от рахит, но зимните да, затова приемът на витамин Д е особено важен за тях. Увеличете слънчевите бани през топлите дни, но без да прекалявате. При синдрома на бързия растеж, слънцето и витамин Д също са изключително важни.
 10. Избирайте качествени слингове и ортопедични раници. Мненята за кенгуру носенето са спорни. По-добре е да обсъдите предварително въпроса с ортопед.
 11. Слагайте на активна гимнастика редовно, за да се учи на различни движения само.
 12. Извършвайте масаж след баня само по метода, по който ви е показано от специалист.

Тези съвети са базисни, но достатъчни да осигурите всичко необходимо за здравите крачета на вашия бебок!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318