Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Топ митове, свързани със съня на детето

Само една майка може да ви убеди, че изразът „спя като бебе“ е тотален мит, който странно защо битува вече векове наред. Истината е, че бебета, които спят по два пъти през деня и непробудно през нощта са рядкост. В същото време, фактът, че на детето е стигнало онази критична точка на първи стъпки (вече дори сте му купили обувки за прохождане) и на първи зъбки (заредили сте се с всички хомеопатични лекарства и средства, за да се справите със стреса, особено когато настъпи моментът за кътниците, но знаете дълбоко в себе си, че тези продукти са по-скоро успокоение за вас и едва ли ще помогнат) напомня на майката, че безсънните нощи не просто не са приключили, ами тепърва навлизат с нова сила в живота й.

Няма как да не кажем, че всяко дете е индивидуално и ако първото е спало по цяла нощ от раждането, това не означава, че и с второто ще е така. Но съществуват едни митове, свързани със съня на детето, които могат да накарат много майки да стигнат до подобни погрешни изводи. Те биха могли да бъдат изключително вредни в практиката на родителите да установят режим за детето, а също така и в опитите им да се справят с нощното бодуване.

Днес, няма да ви дадем съвети за това как да се справите с неспането на вашето дете, защото предпочитаме да бъдем откровени с вас – въоръжете се с търпение, това е период, който просто трябва да преминете заедно. Вместо това решихме да ви запознаем с топ митовете, които битуват сред младите родители по темата за детския сън:

    1. Спящо бебе не се буди
Не говорим за цепене на секундата, когато времето за кърмене или бебешко пюре за обяд настъпи. Не говорим и за моментите, когато изпаднете в някакъв странен шок, че на детето нещо му има, защото видите ли по принцип спи за по 30-40 минути на обяд, а вече минават 2 часа. Говорим за важни ситуации, в които е по-добре да събудите детето: идва време за детска консултация, памперсът е пълен, а вашето бебе обикновено бързо се подсича и т.н.

    2. По време на детския сън в дома трябва да настъпи гробна тишина
В момента, в който установите тази практика в жилището си, ще започнете да съжалявате. Много по-удачно е да научите детето да спи и на шум – особено ако живеете в голям град или у дума имате домашен любимец, с няколко малки деца сте и т.н. Ако детето се научи да спи в гробна тишина, всеки малък звук ще означава приспиване наново или тотален отказ от заспиване по обяд.

    3. Ако сложа детето да спи по-късно през нощта, най-накрая ще се наспя до късно сутринта
Няма такова нещо. Всъщност, ако вече имате изграден режим, детето вътрешно знае кога иска да се събуди и ако това за неговия биологичен часовник е 6 сутринта, примирете се: ще продължавате да ставате в 6 сутринта, та дори и да си легнете заедно в 12 вечерта.

    4. Детето трябва да се остави да се нареве и ще заспи само
В някои случаи, да, просто трябва да оставите малкото бебе да си поплаче, защото има нужда от това. Но ако става въпрос за няколкочасов рев, по-скоро в случая говорим за нещо, което тревожи детето и вие не трябва да го пренебрегвате: колики, никнене на зъбки, настинка или друго заболяване.

А вие по-колко часа на вечер успявате да поспите, мами?

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318