Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Страхотни трикове, с които да избегнете подсичането при бебетата

Подсичането на бебешкото дупе е изключително неприятен и често срещан дерматологичен проблем при най-малките. Статистиката сочи, че едва 10% от бебетата не се подсичат и само 5% от мъниците никога не са имали подобен проблем. Честотата на подсичането може да достигне до ниво, което сериозно да влоши ситуацията – например, някои бебета получават силни раздразнения, стигащи до образуване на мехури и кръв.

Важно е да се разбере, че причината за подсичането е събралата се влага в пелените, която директно и при силен натиск директно навлиза в контакт с кожата на бебето. Без значение колко качествен е типът памперс, който използвате, той винаги ще задържа определено количество влага, а тя сама по себе си пречи на епидермиса да диша, поради което се получава и раздразнението.

Съществуват десетки лекарствени продукти и стотици видове марки кремове срещу подсичане на бебешкото дупе. Можете да се допитате до педиатъра си кой е най-добър конкретно за вашето дете, но нашият личен съвет е да се замислите за варианти, които биха помогнали за превенцията на този дерматологичен проблем.

Как да избегнем подсичането и има ли специални трикове за целта? Разбира се, че има! За всеки проблем, та даже и бебешки, си има разрешение – било то трудно прохождане, атопичен дерматит или злоядство. По-долу ви представяме прекрасни алтернативи за превенция на бебешкото подсичане:

1. Сменяйте максимално често бебешките пелени. Не щадете средства за памперси, защото проблемът, наречен подсичане, съвсем не е безобиден. Точно както си казахте, че няма да пестите пари от обувки за прохождане, защото то е изключително важен етап в развитието на детето ви, така и не е редно да пестите от състоянието на кожата му.

2. Влажните кърпички са удобни, но когато имате възможността, е по-добре да ползвате добрата стара топла вода и бебешки сапун. Кърпичките биха могли да съдържат вещества, които също да дразнят кожата на детето, а освен това, те оставят допълнително количество влага след себе си.

3. Създайте си навик в определени часове от деня да оставяте детето голичко. Така, кожата му ще подиша и ще се освободи от спарването, наслоило се през целия ден от носенето на памперси.

4. Преди дълги разходки, както и преди сън е задължителна смяната на памперса.

5. Ако бебешката кожа е склонна към подсичане или е прекалено суха и деликатна, дори проблемът да не е възникнал, използвайте крем за подсичане като превенция. Не е задължително да го поставяте при всяка смяна на пелена, но е добре това да се случва отново преди сън или дълга разходка, тоест когато дълго време няма да можете да смените памперса.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318