Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Помощ! Ще полудея! Бебето ми не спи по цял ден - какво да предприемем?

Ако и вашето бебе се буди по няколко пъти на вечер, не бързайте да твърдите, че сте на ръба на нервна криза или просто че имате лош късмет. Има и далеч по-сериозни случаи – например, бебе, което не спи по цял ден, а само подремва за по 30 минути по няколко пъти през денонощието. О, и такива случаи има и те съвсем не са изключения. Ако това, всъщност, е вашият случай, и сте убедени, че скоро ще полудеете, ами недейте. Има известни неща, които можете да направите, за да се съхраните в психическо стабилно здраве до момента на прохождане и купуване на бебешки обувки за прохождане, без да сте се стопили до килограмите, които умножени по 3 дават теглото на детето и без да имате нужда от среща с психиатър. Ето какво да предприемете, ако бебето ви не спи не по цяла нощ, ами през цялото денонощие:

    1. На първо време, консултирайте се с педиатър, но много ви молим, разяснете ситуацията адекватно и по възможност без да преувеличавате. Ако кажете, че детето не спи в рамките на цялото денонощие, тук най-вероятно става дума за наистина физиологичен проблем. Няма как каквото и да е човешко същество да не заспи в рамките на 24 часа нито един път за поне 4 часа.

    2. Ако бебето не спи по цял ден, но пък спи през нощта, вероятно прекалено рано е започнало да изгражда навиците на възрастните или поне на децата над 1 година, които реално вече имат нужда само от нощен или къс следобеден сън. Обратно, ако бебето не спи по цяла нощ, а през деня спи, случаят е повече от ясен: детето ви има нужда от време за нагаждане към собствен режим и все още не е достигнал етапа до различаване на деня и нощта.

    3. Прекалено много активност през денонощието, всъщност, не е предпоставка за повече сън. Ако изпуснете правилния момент за приспиване, детето става още по-активно, а възможността да заспи – изключително малка. Ето защо съветът ни в този случай е винаги да създавате предразполагаща обстановка и дори ритуал преди времето за сън.

    4. Излезте от всеобщата напоследък модерна рамка на „всеки да си знае кревата“. Няма нищо лошо да вземете бебето да спи при вас особено ако няма 1 година. Дори да вярвате в теорията за разглезването, в един момент ще ви е все едно за нея, ако знаете, че само така можете малко да поспите!

    5. Ако бебето се разбуди малко след като е заспало, не се втурвайте на мига, за да го успокоите. Всъщност, това ще го събуди окончателно и привлякло вашето внимание съвсем ще забрави за сън. Оставете го минута-две, лекото примрънкване или плач може да е само признак за сън.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318