Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Ползи от активната и пасивната гимнастика за вашето бебе

Преди да ви разкажем за изключителните ползи от гимнастиката, нека ви разясним разликата между активната и пасивна гимнастика. Активна е гимнастиката, която бебето така да се каже само си осигурява. В нея детето диктува темпото и начина на развитие на отделните мускули. Активна гимнастика обикновено свързваме с добре познатия бебешки аксесоар, който влиза в списъка с важните неща за купуване, преди да се появи бебчето наред с продукти като вана за къпане, помпа за изцеждане на кърма, повивалник, бебешки обувки за прохождане и т.н. Обикновено гимнастиката се поставя пред детето, като то може да лежи по гръб и да опознава света около себе си, играейки си с шарените дрънкулки от аксесоара, или по корем. Във втория случай активната гимнастика е под формата на възглавничка, която поставяте пред детето, за да може то да свикне да държи главата си изправена.

Пасивната гимнастика е другото наименование на масажа, който правите вечер след баня на детето. За съжаление, не всяка майка обръща така важното внимание на тази гимнастика, но тя е особено значима. Масажът си има определени действия и брой повторения в зависимост от общото състояние на детето. Ако то е здраво и се развива в нормални темпове, масажът или пасивната гимнастика продължава от 10 до 20 минути, като в нея задължително се включва обилно намазване с бебешко олио (за зимния период) или бебешко масло / лосион (за по топлите дни от годината), за да се поддържа здравината и добрата хидратация на кожата. Но не само състоянието на кожата зависи от масажа. Много други ползи наблюдаваме от редовната активна и пасивна гимнастика.

Ползи от активната гимнастика:

 1. Шумящитепредмети от активната гимнастика развиват слуха на детето
 2. Цветнитепредмети от активната гимнастика развиват зрението на детето и му даватвъзможност да опознаят света
 3. Стимулира координацията на движенията
 4. Координира хващателния рефлекс
 5. Умствено развитие
 6. Раздвижване на мускулите след сън, което е важно имайки на предвид редовния и продължителен сън на бебето

Ползи от пасивната гимнастика:

 1. Заздравява връзката между родител и дете
 2. Профилактика на рахит
 3. Заздравява мускулатурата и костната система
 4. Стимулира самостоятелното извършване на нови движения от бебето
 5. Изпускане на газове, облекчение на коликите
 6. Подготовка за прохождане на детето в бъдещ план
 7. Релаксиране за бебето, което го предразполага към сън
 8. Укрепване на ставите
 9. Стимулира кръвообращението
 10. Насърчава организма да изхвърли токсините

Задължително се възползвайте от предимствата на активната и пасивна гимнастика за вашето бебе! Едно, че и двете са лесни за изпълнение, ами и те крият толкова много ползи за съкровището ви! Успех!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318