Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Първото падане на детето - всичко, което да знаеш, преди да се обвиниш колко лоша майка си

И все пак – нормално е да се уплашите и още по-нормално е да знаете как да реагирате в подобна ситуация. Вижте всичко, което трябва да знаете за първото падане на детето, преди да се обвините, че сте лоши майки:

  1. Първото нещо, което трябва да направите е да го вдигнете, да го гушнете и да го успокоите. В повечето случаи детето реве неистово, защото се е уплашило, а не защото нещо го боли. Тази уплаха моментално трябва да се преодолее, а именно с вашето успокояване. В противен случай, когато бебето започне да се учи да ходи, може да се присети за този случай и дори най-специалните обувки за прохождане да не му помогнат, защото проблемът ще е психологически.
  2. Ако имате и най-малкото съмнение, че детето се е ударило лошо, по-добре е да го заведете при педиатърката. Дори тя да не е на смяна и да не работи, не се притеснявайте да отидете до спешното. С бебе няма кой да ви върне.
  3. Огледайте бебето за рани, синини, подутини и кръв. Всичко това ще е важно за лекаря, когато му обяснявате какво се е случило.
  4. Ако няма никакви видими знаци за сериозен удар и решите да пропуснете посещението при лекаря, наблюдавайте в следващите 24 часа детето. Следете за сънливост и отпадналост, загуба на апетит, силен плач без причина за повече от час, повръщане. При тези симптоми се появява съмнение за мозъчно сътресение и ще трябва да потърсите незабавно лекарска помощ.
  5. Добре огледайте мястото, откъдето е паднало детето. Следващия път трябва да избегнете подобна опасност като или сложите някакви предпазни мерки, или просто никога повече не оставяте там детето без надзор.
  6. Ако видите синина или подутина, наложете лед, а ако е кръв – промийте с риванол или спирт до намесата на професионална лекарска помощ. В случай че имате съмнение за счупен крайник, направете всичко възможно детето да не мърда, докато не пристигне лекарския екип.

Децата падат и стават. Това е нещо напълно нормално. Разбира се, ако става въпрос за бебе нещата са малко по-опасни и сериозни и все пак, реагирайте нормално и навременно, за да избегнете каквито и да е рискове за здравето му.

Вижте още интересни статии от блога ни

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318