Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 80.00 ЛВ!

Първата Коледа на нашето дете - идеи и съвети


Да направите вълшебна първата Коледа за своето дете няма да е кой знае колко трудна задача. Самото дете е истински ежедневен празник вкъщи. И все пак, за вас и цялото ви семейство тази първа Коледа с бебето у дома е наистина специална, различна, със сигурност, с по-малко сън, макар да са почивни дни, с повече тъмни под кръгове под очите от умора, но и с пъти повече усмивки, щастие и любов.

В следващите редове ще ви дадем няколко важни съвета и оригинални идеи за вашата първа Коледа с детето. Не ги взимайте толкова буквално, колкото като източник на вдъхновение. Всяко семейство си има свои традиции и начини, по които да показва любовта към ближните си, особено към децата и особено по Коледа. Вярваме, че с новото бебче у дома във вашето семейство дори ще бъде поставено началото и на новите такива традиции. Защото детето е най-силната причина да вярваме в чудеса, а то е не просто коледно чудо, то е чудо, на което можем да се радваме всеки ден!

Важна ли е наистина Коледа за бебето?

Много хора ще кажат, че бебето няма да разбере или оцени и малка част от огромните ви усилия за празника. Изобщо не сме съгласни с тях. Макар и в толкова крехка възраст детската психика е магнит за подобни моменти – за различните неща, които вижда, усеща и улавя с всичките си сетива. И най-малката промяна в неговата рутина ще е специална. А по Коледа то ще бъде то за първи път ще се запознае с традициите у дома, ще бъде център на внимание в голямото семейство, ще разпознае коледните герои и символи и дори ще види елха. Има ли бебе, което не би гледало с огромни ококорени очички тези блещукащи светлини насред топлата обстановка у дома?

Как да оцелеем покрай шеметната празнична подготовка и обичайните грижи за детето в едно?

Най-лесно е да поискаме помощ. Не възприемайте обаче домогването до бабите като символ на това, че сте лоша или неспособна майка. Всъщност, припомнете си, че това е семеен празник, на който хората са с най-близките си. Така че няма по-хубаво нещо от това една баба да прекара малко време с внучето си пред коледната елха, докато вие усърдно кимате с разбиране по време на първия ви кулинарен урок, проведен от свекървата, в случая на тема „завиване на сърми“.

Приготви се обаче и за провали и от сега ги приеми с усмивка!

Твърде възможно е точно на Коледа да се успите, защото предната вечер детето е било с колики (детското стомахче, за съжаление, трудно би се повлияло от коледния дух) и да осъзнаете, че не сте купили никакъв подарък на половинката. Има решение и за такъв гаф – просто нахлупете коледното костюмче на бебчо и се пъхнете под завивките при татко с шепа коледни сладки, купени предния ден от супермаркета. Няма баща, който не би се разтопил от такъв подарък! Възможно е и да загорите коледната пуйка – спокойно, гостите ще ви простят и някоя по-опитна майка веднага ще звънне на ресторант с доставка по домовете на празнични менюта, защото някога преди и на нея й се бе случила подобна изцепка. Също така, не унивайте, че на тази Коледа, всъщност, няма да успеете да влезнете в онази рокля с размер М. Оставете си тази цел за идната година и без това имате да пишете списък с неща, които да свършите през нея!

Подарете си малки вълшебни моменти!

В никакъв случай не пропускайте снимка на бебето с Дядо Коледа. В големите молове има такава опция, а и това ще е идеалният вариант да купите подаръци на близките в последния момент. Празници и обикновено, всички го даваме на по-свободен режим, тъй че ако наследникът си легне с 1 час по-късно, защото гостите ви не са си тръгнали навреме, няма да е кой знае колко страшно. Точно Коледа, между другото, би била и идеалният момент да прочетете първата приказка на детето. Купете си луксозно издание на Дикенс и ще осъзнаете как всъщност, на вас не ви трябва друг подарък. По-хубаво преживяване от това да четеш Коледна песен на собственото си бебе едва ли има! А ако случайно бебето е достигнало до етапа с твърдата храна, ето ви още една идея да направите нещо друго първо за него по-специално и празнично: има ли по-вкусно нещо от тиквеник, содена питка или пълнени чушки от тези, приготвени специално за Бъдни вечер?

Подаръците…

Това, че детето все още не е проговорило и не може да си каже какво иска да му донесе Дядо Коледа не означава, че трябва да го лишавате от подарък. По всяка вероятност, всички ще ви се обадят с този въпрос, така че ето няколко прекрасни идеи за повода: топли детски пантофки за вкъщи, с които може да проходи или просто да му е топличко през зимния период, комплект за захранване, играчка, а дори и коледни дрешки. Бебето, между другото, би могло да ви помогне и в избора на подаръци за близките. Омръзнало ви е да си блъскате главата какво да купите на свекървата или на родителите си? Просто снимайте детето, сложете снимката в коледна рамка или в ирачка за елхата и сте готови!

Първата, Бебешката Коледа в семейството не е просто сантиментална или вълнуваща като преживяване. Тя е истинско вълшебство, тотален фурор и дори приключение. Въпреки многото ангажименти и задачи, въпреки допълнителното неспане или умора, изживейте я на макс. Тя няма да се повтори. Затова просто я карайте по-леко, по-празнично и по-лежерно. Дори да се обърка нещо в плановете ви, не забравяйте, че перфектни неща няма, освен усмивката на детето ви!

Разгледайте всички модели пантофки, които предлагаме:  Пантофки за момичета и Пантофки за момчета

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318