Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Как да се справим с липсата на апетит при най-малките?

В същото време, отказът от храна може да се превърне в истински кошмар за един родител, а в последствие и опасен за детето. Разбира се, в по-голямата част от случаите става въпрос за временен период, но ако той не се преодолее подобаващо е съвсем възможно да се стигне и до неблагоприятни последици. В тази връзка, решихме да ви дадем няколко практични съвета относно това как да се справите с липса на апетита при най-малките:

1. Най-важното е да намерите причината. Това обикновено обаче не е лесна задача и е най-добре да се консултирате веднага с педиатъра си. Той ще ви зададе правилните въпроси, респективно ще направи обстоен преглед и в случай на необходимост, изследвания за намиране на причината. Не се стряскайте обаче – липсата на апетит при децата невинаги се свързва с нещо сериозно или със заболяване. В голяма доза от случаите тя се дължи на следните причини: майката принуждава детето да консумира по-големи от нужните порции, наличие на прекалено много като количество и брой похапвания между основните хранения, никнене на зъбки, отказ от храна, която видимо не се харесва на детето.

2. Както при прохождането, захранването трябва да е постепенно и с нужните за това аксесоари и количество храна. Ако за прохождането е важно да се изберат качествени обувки за прохождане, за захранването е добре да подберете удобни прибори, та дори и красиви съдове, които да събудят интереса на детето. Много майки дори приготвят детската порция храна под формата на рисунка, което допълнително стимулира детския апетит.

3. Друга добра алтернатива за възвръщане на апетита у малчугана ви е просто да разнообразите режима му с нови продукти или с продукти, които наскоро сте предлагали и вероятно вече са станали негови или нейни любими. Докато детето не е проговорило е трудно да преценим сами какво обича. Ето защо трябва да налучкваме в случай на липса на апетит, а преди той да се появи да следим за вкусовите предпочитания на бебето. Запомнете нещо много важно: детето ви си има свои собствени индивидуални вкусове, а често нещо, което мислите за изключително полезно и важно просто може да не му харесва и да го отказва до последно.

4. Най-лесната практика да възвърнете апетита на детето е да го оставите само да огладнее. Това не означава гладуване, а изчакваме на правилния момент да нахраните бебето си. Да, подобна практика може да рискува здраво установения ви режим, но след като апетита на детето се върне, отново и плавно ще преминете към установените часове за основните хранения.

Помнете: не насилвайте детето да се храни особено когато виждате че е безполезно! В същото време при отказ от храна от почти цяло денонощие, веднага се консултирайте със специалист!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318