Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Как да поддържаме обувките за прохождане?

1.Спазвайте инструкциите на етикета
Обикновено, те са свързани със съхранението и почистването на самите обувки за прохождане. По-специфичните материи и модели включват и насоки за правилното подсушаване на обувките. При всички случаи, ако производителят не е дал такива фабрични насоки, вие ще трябва да ги научите сами. Най-добре е да попитате продавач-консултанта при самата покупка. Ако сте пропуснали момента и вече няма как да го сторите, съобразете грижите си според типа материал, от който са изработени обувките за прохождане. В интернет лесно може да намерите инструкции за почистването на различни материи.


2.Навременно и редовно почиствайте бебешките обувки за прохождане
Ако детето е стъпало в локва или друго мръсно място и има сериозно зацапване на бебешките обувки за прохождане, не чакайте, ами веднага ги почистете из основи и старателно. Някои обувки могат да се пуснат в пералнята – осведомете се на каква програма и на колко градуса можете да я ползвате за целта. В противен случай можете да ги повредите от едно изпиране. Други обувки обаче могат да се почистват само на ръка. Първо, премахнете петната с напоена гъба в сапунена вода или в специален препарат за почистване. В тази връзка, бъдете внимателни при избора на почистващ препарат. Бебешката кожа е деликатна и е добре да миете бебешките обувки за прохождане с бебешки препарат така, както перете и дрехите на детето. Дори то да носи обувките с чорап, а не на гол крак. Силните препарати за почистване могат да докарат алергични реакции и раздразнения.


3.Винаги подсушавайте бебешките обувки за прохождане старателно
Дори да са леко влажни, не ги обувайте на детето. Рискът е обувките да образуват мухъл. А от там и на детето да му се появи гъбична инфекция. Най-добре е обувките да бъдат естествено подсушени – на стайна температура и без специални средства като сешоар например. Той може да изгори материята или да я свие. Ако моделът го позволява, обувките за прохождане могат да се пуснат в сушилнята. Не го правете обаче в случай, че не сте сигурни.


4.Правилното съхранение на обувките за прохождане помага за по-дълго ползване
Не е вярно, че обувките за прохождане могат да издържат само няколко седмици, защото все пак, са първите обувки на детето и то бързо ще ги износи. Истината е, че ако правилно ги почиствате и съхранявате, можете да ги ползвате доста дълго време. Старателно ги прибирайте в кутията или шкафа за обувки след всяко ползване. Пряката слънчева светлина може да свие обувките (например, ако са от кожа) или да промени оригиналния им цвят.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318