Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Как да мотивираме детето да проходи без стрес

Не се притеснявайте, знаете добре, че когато детето се почувства готово, само ще изяви желание да проходи. Но едновременно с това на вас не ви коства нищо да го мотивирате. И то да го мотивирате без стрес, а само с положителна енергия и действия, които ще повлияят на бебето стимулиращо. Попитахме специалистите как да мотивираме децата си да проходят без стрес. И ето какви ценни съвети ни дадоха те:

    Изкарайте това дете от кошарата вече….
Ограничавайки движенията на детето, вие само ще забавите момента на прохождане. Дайте му терен да започне да прави първите си движения възможно най-скоро. Да, удари ще има, но след първите стъпки те ще зачестят и умножат като брой, така че е добре детето по-рано да е преодоляло стреса от тях. Вие също!

    Мотивация в етап на сядане
В момента, в който видите, че детето седи без особени затруднения, започнете да го стимулирате да се предвижва – дори и само пълзейки. Добър вариант е да катурвате топка напред-назад по пода и да следите как ще реагира след нея малчуганът. Изобщо всеки поставен интересен предмет пред седналото бебе ще го мотивира да се придвижи напред.

    Създайте му нужната среда за щъкане
Ако мебелите ви са прекалено много и твърде рискови за детето, вместо постоянно да го местите от място на място, просто почистете терена и създайте една безопасна среда за вашето мъниче.

    Танците са страхотна мотивация
Ритмичната музика създава вътрешно желание на детето да се включи в ритъма. Дори тези движения в началото да са само на тялото, главата и ръчичките, те са достатъчно полезни за двигателното развитие на бебето.

    Включете повече близки в цялостното начинание
Не само татко, но и баба и дядо, а даже и чичо, леля или близка приятелка могат да са много полезни в прохождането на вашето дете. За целта, всеки от тях ще даде своя принос към този важен за бебето момент. Всеки човек си има свои виждания за мотивацията – в това число и тази насочена към прохождащото дете – така различните гледни точки ще създадат наистина повече стимул у малчугана.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318