Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 80.00 ЛВ!

Как да изберем зимни обувки за прохождане

Прохождането е важен етап в ранното детско развитие. То е най-отличителният момент от раждането, в който детето показва, че започва да се отделя от родителя и да изявява своята самостоятелност. Тук идва моментът, в който всички знаем, че стъпалата и крачетата не са дотам развити и стабилни, и е от особено значение  какви зимни бебешки обувки за прохождане ще изберем за нашия мъник. 

Ако трябва да бъдем коректни, няма как да не споменем, че дори педиатрите съветват младите родители, да не пестят пари откъм тази инвестиция и да не правят компромиси с качеството. От удобството на крака в този момент, зависи как детето ще продължи да ходи, каква ще бъде походката му, колко уверено и напористо ще продължава напред, в буквален и преносен смисъл. Качествената обувка, в т.ч. включваме характеристики като материали, от които е изработена, начинът, по който е изготвен и реализиран самия модел обувка, е не просто подарък за детето Ви, но и толкова важен елемент, какъвто е лекарството, когато е болно. Добрата обувка не е предпоставка за стопроцентово физиологично здраве, но със сигурност е превенция срещу усложнения. 

Предвид факта, че зимата наближава, много родители започват да се вайкат какви зимни обувки за прохождане да изберат за малките си, така, че кракът им да се чувства комфортно, да е на топло, но да не се запарва. 

Бебе и майка с първи стъпки на прохождането в зимна обстановка


Съвети при избора на подходящи бебешки обувки за зимата

  • Първата точка, която ще споменем, е подметката. Тя трябва да е еластична, стабилна и непързаляща се. При обувки с твърда подметка се нарушава естественото движение и походка.
  • Стелките - АНАТОМИЧНИ – не ортопедични!!! Те трябва да бъдат удобни, да позволяват да се почистват/перат и да са по възможност от естествен материал. Не е за пренебрегване и друга особеност – зимните обувки за прохождане да са непромокаеми, т.е. водоустойчиви. Малчуганите обичат да играя в снега, в дъжда и във всякакво мокро време, за тях няма притеснения, относно цапането, затова трябва да предвидим тази ситуация. Много е неприятно да попаднем на некачествено производство, което да доведе до пропускане на вода в обувката и евентуално, влошаване във здравословното състояние на детето, в резултат на това.
  • Най-удобният вариант при зимни обувки за прохождане е да бъдат с велкро лепенки или с връзки. Като цяло, по-удачният вариант е първият, тъй като е по-лесен за самите деца, които вече имат желание да се справят сами със самообслужването, в т.ч. обуване и събуване. Обувката трябва да бъде широка, така, че да позволява лесно да влиза и излиза крака. 
  • Не на последно място са т.нар. „дишащи” материи, материали и изработки. Те държат топлината, но също така позволяват проветряване, което да изкарва влагата, а кракът да остане сух. 

Мода или функционалност при избора на зимни обувки за прохождане

Обикновено избираме нашите и обувките на децата ни, по видът им отпред. Като, че ли той се отразява на цялостния изглед на продукта и ни впечатлява. Освен красив външен вид, ние трябва да се вълнуваме и от функционалността му. Да не забравяме, че малките още експериментират с походката. Позицията на крака им, често е с изправени пръсти, които при некачествена изработка, водят до пропукване на предната част на обувката. От друга страна, няма как да пропуснем, че те изучават движенията с краката си, ритат разни предмети, падат и стават. Важно е в предната част на модела зимни обувка да има мембрана, която да предпазва крака и да запази живот на този закупен чифт.


Накратко това са най-важните и съществени характеристики, които трябва да притежават едни зимни обувки за прохождане на вашето малко съкровище. Доста е трудно да намерите всички, съчетани в един чифт. От друга страна често срещаме неразбиране в лице на продавач-консултантите по магазините и те рядко успяват да отделят нужното ни внимание и да ни дадат информация относно всеки чифт детски обувки. 

Защо да изберем обувки за прохождане подходящи за зимата от BeBuvki?


Къде можете да разберете всичко за дадена изработка на обувките и да намерите приятен естетичен вид, съчетан с функционален модел? Отговорът е в онлайн магазина на Bebuvki.com. Там сме събрали много модели, които са част от световни марки, доказали се на пазара производители, а също така и утвърдени от някои медицински асоциации. Ще споменем някои от брандовете, които можете да намерите при нас – Titanios, Ricosta, Pediped и др.

Моделите, които са предлагани са както за момчета, така и за момичета. Подходящи за ежедневна употреба, без бързо износване и захабяване, удобни за малките, удобни за почистване и на големите. С тях лесно можете да приучите детето си да се обува и събува, поради добре изработените модели, а също така и ще бъдете сигурни, че краченцата му са на сигурно. 

Бебешките обувки за прохождане, в това число и зимните такива, за важен не просто аксесоар, а и способ за нормалното физическо развитие на вашето дете. Нека не забравяме, че първите крачки са най-важни!


Вижте обувките за прохождане, които предлагаме

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318