Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 80.00 ЛВ!

Има ли наистина ефект Боуен терапия за колики при бебета?

Потребителят все по-често се доверява и на иновативни подходи и терапии, влияещи директно върху човешката хомеостаза и нормалното функциониране на вегетативната нервна система. Точно такава е и съвременната и все по-популярната сред потребители с различни здравни проблеми Боуен терапия. Тя може да облекчи състоянието както на психически, така и на чисто физиологични неразположения в различни възрасти. Днес дори в този холистичен метод има цял дял с принципи и похвати, отнасящи се конкретно към Боуен терапия за колики при бебета. Именно тя е темата на днешния ни материал. Останете с нас, за да научите повече за метода и дали той наистина има ефект върху характерните болки и неразположения в корема при деца на възраст от 2 до 7-месечна възраст.

Какво представлява боуен терапия за колики

Разработена в средата на 20 век от учения Том Боуен, на когото е кръстена, Боуен терапията е холистичен комплекс от уникални специфични мануални движения, влияещи директно върху фасцията (тъканта, свързваща всички основни градивни единици в организма – нерви, клетки, органи, кости, кръвоносни съдове и т.н.). Чрез масажна техника върху определени точки от тялото се въздейства директно върху частта от нервната система (парасимпатиковата), която е отговорна за активацията на възстановителните, релаксиращите и антистресовите процеси в тялото.

Боуен терапията е подходяща за всякакъв тип заболявания и пациенти с различен здравен статус, пол и възраст. Особено ефикасна е за най-малките. Причината е, че при пеленачетата парасимпатиковата нервна система е свръхактивна, поради което и често те са по-тревожни, напрегнати и превъзбудени. Ето защо Боуен терапия при бебета дори се осъществява без характерната за метода пауза от 2-3 минути почивка между отделните сесии от движения. Доказано е, че при най-малките тази мануална терапия дава особено бързи резултати и почти незабавен ефект за отпускане на напрежението и облекчаване на болката. Особено често срещана практика днес е прилагане на Боуен терапия за колики при бебета.

Боуен терапия за колики – механизъм на действие

Боуен терапия за колики може да се прилага успешно и за други стомашни неразположения. Според медицинските експерти и тясно специализиращите в холистичното лечение сертифицирани специалисти тя може да намали значително признаците и риска от рефлукс, трудно овладяване на хълцането и храносмилателните смущения при новородените. Неслучайно методът се препоръчва за превенция и профилактика и по време на етапа на въвеждане на преминаване към режим с изцяло твърда храна.

Боуен терапия за колики не само че работи, но и притежава доказан незабавен ефект. Причината е, че този холистичен метод постига отлични и скоростни резултати за отпускане на диафрагмата. При бебешките колики този ефект е ключов, защото обикновено те се дължат и на силното напрежение и свиване на диафрагмата. След 5-6 процедура вегетативната система на новороденото се успокоява допълнително, с което пък се активира парасимптоматиковите нервни окончания. Последните спират да изпращат сигнали за усещане на болка до мозъка. Така бебето получава комфорт и облекчение и на психично, и на физиологично ниво.

За и Против Боуен терапия за колики

Не бива да подценяваме и наличните консервативни мнения, според които Боуен терапията е несравнима с конвенционалните медицински практики. Дори да се съгласим с това твърдение, трябва да си припомним всеобщото педиатрично становище по отношение на бебешките колики. От една страна, те все още не са единодушни в мненията си за тяхната причина. От друга – педиатрите твърдят, че реално и на 100% ефективно лечение срещу бебешки колики няма. Единственото нещо, което може да направи родителят в този неприятен период, е да облекчи болката и напрежението на новороденото. За още по-голямо съжаление, релаксиращите методи при колики на са малко и най-често неефективни. Обратно, Боуен терапията постига реални резултати по отношение на равновесието в бебешката вегетативна система и снемане на напрежението в следствие на напрегнатата диаграма.

Липсата на по-добри алтернативи съвсем не е единствената причина да клоним към ЗА, а не против Боуен терапията за колики при бебета. Истината е, че този метод на холистичната медицина пристига с много други допълнителни предимства пред чая с копър и поставяне на топла торбичка с черешови костилки върху коремчето (най-разпространените съвети срещу) коремни спазми при новороденото). Ето още няколко причини да сме ЗА Боуен терапията за колики при бебета:

  • Напълно безопасен метод. Знаем много добре, че за бебета не се позволява даване на почти никакви сериозни медикаменти или прилагане на някакъв вид мануални терапии. Не такъв е случаят с бебешката Боуен терапия. Тя няма никакви противопоказания и дори дава положителни резултати при деца, родени с определени хронични, генетични или неврологични заболявания.
  • От горното следва и друго предимство – Боуен терапията е съвместима с всеки друг метод срещу бебешки колики. Това безопасно взаимодействие между отделните похвати дава по-висока степен на успеваемост за справяне с проблема.
  • Терапията е изключително „лека“. Самите мануални движения са деликатни и по никакъв начин не причиняват болка или друг дискомфорт за детето. Някои бебета дори не реагират, докато им се извършва Боуен терапия.
  • Дава много бързи резултати. Обикновено са нужни няколко минути на специалиста по Боуен терапия да успокои и облекчи болката на бебето.
  • Създава условия за бъдещо приложение – отново без риск за здравето и със скоростен ефект – за други проблеми при бебетата. Боуен терапията е подходяща при запушени слъзни канали, запек, неспокоен сън, никнене на зъби и други.
Боуен терапията определено е подходяща не само за колики, но и за редица неразположения при най-малките. Ако искате да се възползвате максимално от нейните предимства и да го направите без какъвто и да е риск за вашето дете, нашият съвет е да се доверявате само и единствено на сертифицирани и опитни експерти в областта. За щастие, у нас вече лесно могат да се намерят такива в повечето големи градове на България.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318