Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Фактори, влияещи върху момента на прохождането

За да не си затормозявате още и още главата с притеснения, може би, ще ви е полезно да научите за основните фактори, влияещи върху момента на прохождането. Благодарение на тях, по всяка вероятност, ще ви се изяснят и отговорите на въпросите от по-горе:

  1. Няма категорични данни, че лошите или качествени бебешки обувки за прохождане са основна причина за ранното прохождане, но пък те, определено няма да навредят, а по-скоро ще помогнат. Идеята е, че обувките не могат да накарат бебето да направи първите си крачки. То ще ги направи, когато реши само, че е готово. Все пак, в мига на това решение, ако е обуто с наистина подходящи обувки за прохождане, на детето ще му е по-лесно.
  2. Преминаването през основните фази, предшестващи прохождането, са еднакви по последователност, но и по точен месец при всички. С други думи, всяко дете ще проходи след като седне, започне да се опитва да става от седнала позиция, пролази. Но е факт, че за някои деца сядането идва на 4 месеца, а за други – едва в 6 месец. Ортопедите обаче съветват да не насилвате детето да седи, защото има вероятност от увреждане на тазобедрените стави, ако подраните.
  3. По-високата степен на импулсивност и емоционалност (често реве, по-скоро заспива трудно и за кратко време) свидетелства за ранното прохождане. Преди тези деца са се наричали тревожни, но в днешно време предпочитаме да ги наричаме просто емоционални. Със сигурност, звучи по-малко притеснително за един родител.
  4. Силната костна система и честите масажи от страна на майката също оказват влияние за по-ранно развитие, респективно по-бързо прохождане. Масажите, между другото, могат значително да улеснят процеса за детето ви.
  5. Уплаха и неуспешни, придружени с удар или падане, опити за прохождане са фактори, които влияят върху късното прохождане. В тези случаи родителите задължително трябва да насърчават емоционално детето си в първите му крачки. Не да го пришпорват, а да му дават кураж, та дори и само с една усмивка.
  6. Криещата се практична и по-скоро спокойна персона у детето също е фактор за късното прохождане. Обраното важи с пълна сила: ако едно дете е по-скоро авантюрист по душа, то ще реши да ходи доста по-рано от обичайната възраст.

А вашето дете рано или късно проходи? Взехте ли му подходящи бебешки обувки за прохождане, защото както стана ясно по-горе, те са от съществено значение!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318