Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Етапи на прохождането

Етапи на прохождането

Според специалисти до третата си година всяко дете трябва да ходи на цяло ходило, а не на пръсти. Затова забавното за много деца ходене на пръсти, трябва да бъде изчистено с помощта на родите до третата година. Като цяло децата прохождат първоначално хванати за ръка с мама, баба или татко. Така те се чувстват по-сигурни. Когато наоколо има предмети, те ги ползват за упора и с времето добиват смелостта да се пуснат и да направят няколко крачки сами. Внимавайте, обаче защото твърде ранното прохождане понякога води до травми, когато детето падне и се уплаши. Така значително се забавя процеса на прохождането!

Първи етап – до година и половина

Този първи етап за повечето деца започва около навършването на година. Именно в този период детето прави първите си крачки, ходи хванато за ръце с мама и добива смелостта да балансира тялото си само и да ходи самостоятелно. Разбира се не всички деца са еднакво стабилни, но категорично през този период мускулите, ставите и костите на едно дете са готови, за да проходи то само. Именно през първия етап детето се научава да се навежда и изправя само, а по-късно и да кляка. Тук повечето родители прибягват до използването на проходилка, но според специалистите, тя прави детето по-мързеливо и то не стъпва добре само. Така, че ползването и е добре да бъде ограничено!

Втори етап – до третата година от развитието

Етапи на прохождането, като този са свързани с повече самоувереност, самоконтрол и стабилност. Вашето дете освен, че вече ходи съвсем само, то преодолява препятствия по пътя си, тича и дори балансира носейки различни предмети. Всичко това е усвоено от малчугана до втората му година. През третата година ходенето е усъвършенствано напълно. Детето все повече разчита на тялото си, неговия баланс и сила на мускулите. То се катери, скача активно и се забавлява от това. Но все пак тук е момента да се поставят забрани, за да няма инциденти! Тук е момента да следите и дали детето ви стъпва на цяло ходило, като ходи или стъпва на пръсти. До три години повечето деца стъпват със събрани пръсти и разтворени пети, но това с натрупването на стабилност трябва да изчезне. Ако забелязвате, че проблема остава е нормално да се свържете със специалист ортопед!

Трети етап – до четвъртата година на детето

Етапи на прохождането, като този финален етап са свързани с изграждането на фината моторика и координация. На тази възраст детето ви вече трябва да може, да балансира на един крак и дори да скача на него. Ходи уверено, стабилно и тича също така уверено и бързо. Ходилата му вече започват да придобиват характерния свод и детето е напълно съвършено динамично.През всичките три етапи на прохождането е добре да подсигурите крачетата на вашите деца с
качествени  обувки за прохождане, като Pediped и Ricosta, които са специално пригодени и изработени за първите стъпки на вашето дете и последващото му развитие.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318