Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Електронната бебешка люлка - всичко, което трябва да знаем

Списъкът с бебешките вещи от първа необходимост напоследък стана все по-изчерпателен и пълен. Много от нещата в този списък на пръв поглед звучат ненужни (като например, кошче за мръсни пелени), или прекалено ранни за закупуване (да речем, бебешки обувки за прохождане), но няма спор, че сред тях има и вещи и аксесоари, до които рано или късно ще прибегнете от нужда, а често и от изнемогване. Подобна бебешка вещ, например, е електрическата бебешка люлка. Младата и неопитна майка би могла да сметне, че чак толкова много предмети не са й нужни, та да купува и люлка за детето. Когато обаче тя осъзнае колко малко време й остава и за себе си, и за половинката, и за домашния уют, а и за нейните си важни ангажименти, люлката звучи все по-важна и необходима. В тази връзка, днес, ще ви разкажем за всичко, което трябва да знаете по повод електронната бебешка люлка.

1. Необходимост или лукс?
Няма спор, че бебешката люлка не е точно задължителна, каквито например са кошарата, повивалкникът и така нататък. Но не можем да говорим и за лукс, защото люлката не е нито толкова скъпа, нито рядко срещана сред детските кътчета за бебето в нормалните средностатистически семейства.

2. И все пак, за какво ми е нужна бебешката електрическа люлка?
Най-вече, за да си отдъхнете. Електрическите бебешки люлки са изработени така, че да имитират движението на майката, докато полюшкват бебето, било то за да заспи, или за да го успокои. Движенията на люлката са съвсем леки и отморени, а често и придружени с музикална мелодия. Ето защо бебешката люлка не само ще позволи да ви починат ръцете, но и гласа, ако досега сте приспивали винаги детето с песничка.

3. Мерки за сигурност
Задължително подберете за вашето дете максимално най-безопасната електрическа бебешка люлка, а именно с всички необходими предпазни колани и закопчалки и с възможност за легнало и / или полулегнало положение. Коланите са важни, за да сте сигурни, че дори за миг да излезнете от стаята, детето ще бъде на сигурно място, без да се притеснявате, че ще падне. Все пак, експертите съветват да не оставяте за дълго време бебето само в стаята, докато се люлее. Също, те съветват и да избягвате да завивате бебето, защото може да се омотае и поради риск от внезапна детска смърт, синдром който буди тревожност у родителите до навършване на 6-месечна възраст. Що се касае до положението, в което ще се люлее бебето, добре е то да бъде поне полулегнало, защото се предполага, че люлката ще се ползва приблизително до навършване на възрастта, в която то може да седи само седнало.

4. Колко дълго?
Според експертите, люлеенето не трябва да продължава повече от три часа. Разбира се, когато говорим за успокояване на детето – било то заради колики, никнещо зъбче, или друга причина – можете да го слагате по-често, за по-кратко време. Що се касае до възрастта, до която можете да слагате бебето в електрическа люлка, търсете индикации по скоро във връзка с максималните килограми, за които тя е предназначена.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318