Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Дентална грижа при бебетата

С други думи, никога не е прекалено рано да започнете да се грижите за здравите зъби на детето си, както и за перфектната устна хигиена. Какво да направите и как да подходите ще разберете още сега с няколко базисни съвета от нас, а за по-специални съвети винаги можете да се обърнете към личния ви педиатър или директно към зъболекар:

        1. Преди зъбите да пораснат
И този период е от значение за бъдещите здрави зъбчета. Затова се постарайте да осигурите на бебето си максимално изчистена от киселини и захар диета. Хранителният режим на бебетата обаче няма как да не включва плодове, които съдържат и естествени захари, и киселини, поради което е добре след прием да давате вода на детето. Не е добре детето да вечеря с подобни храни, защото киселините и захарта ще останат твърде дълго време в устната кухина.

        2. При никнене на зъбките
Колкото и изнервено и плачещо да е детето ви през този процес, а и колкото и вие да изнемогвате, старайте се да не прекалявате с гелчетата за никнещи зъбки, най-вече тези със съдържание на лидокаин. Запомнете, че те имат временен ефект и са по-скоро успокоение за майката, а не за бебето. Това не важи за лекарства, предназначени за понижаване на температурата, която се покачва при трудно никнещи зъбки.

        3. При първото поникнало зъбче
Добре е още с появата на първото зъбче да започнете да го миете. Така не само ще създадете добри хигиенни навици у детето и ще го приучите към този ритуал, но и ще запазите млечните зъби, които между другото са подценявани като важност, максимално дълго време. Използвайте силиконови меки четки за зъби и специални пасти за зъби с ниско или нулево съдържание на парабени и вредни съставки.

        4. Въздържайте се от…
Да давате на детето дълго време да суче биберон, шише или да си играе с метална лъжица. Всичко това задържа прекалено много бактерии в устната кухина на детето, а от там идват и първите кариеси.
        5. Следете бебето за лош дъх
Той е първият и най-сигурен индикатор за проблеми в устната кухина. Дори да ви се стори нелепо, веднага се консултирайте със специалист по въпроса. Невинаги лошият дъх е въпрос, който трябва много да ви притесни, но проверката и превенцията са най-доброто оръжие срещу болести, включително и кариеси. Вече знаете основите в денталната грижа за бебето!

Ако се чудите какви обувки за прохождане да му купите, или имате други питанки относно първите години на вашето дете, сред нашите материали можете да намерите и техните отговори. Винаги обаче се съветвайте най-сериозно и първоначално с педиатъра си!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318