Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Да засилим връзката тати-бебе в няколко прости стъпки

Няма как да отречем, че мама си остава незаменима, но бащините грижи са, също, основополагащи за детската психология. И ако да бъдеш мама не е нещо, което учим предварително и по-скоро става от само себе си, често, татковците изпитват затруднения и колебания в комуникацията с бебето. Това е така просто защото митът, че детето има нужда само от мама през първите си години, е битувал прекалено дълго време. Все пак, и бащите могат да изградят страхотна връзка с бебоците си. Нужно е много малко усилие, най-вече желание, а и няколко съвета наум. Част от тези съвети представяме по-долу…

1. Първият контакт на таткото с бебето трябва да е максимално рано
Точно така – още от родилния дом, поради което много болници вече дори предлагат опцията за допълнително легло за бащата в стаята на родилката. Така, преди изписването, таткото може да изпита заедно с майката всички онези първи трепети, но и не само – най-трогателното притеснение, което един млад родител преживява, мислейки се, че няма да се справи с това крехко същество.

2. Тате, ти можеш и трябва да правиш всичко, което прави и мама – без кърменето, разбира се…
Не е нужно да се редувате в смяната на памперси или да водите лично бебето на консултация всеки месец при педиатъра. Идеята е да сте наясно с всяка една грижа за новороденото и когато е необходимо да заместите майката, както и когато имате желание да прекарате повече време с крехкото създание.

3. Според изследванията, татковците са много по-добри в масажа на бебето
Пръстите на татковците се оказаха по-пипкави, но и уверени за масаж на бебето след банята, както и за разтриване на коремчето при стомашни проблеми или колики. Много учени дори са стигнали до извода, че добрият масаж от татко подпомага правилния растеж на детето. А каква по-хубава мотивация да прекарате време с детето от това да знаете, че споделените мигове ще допринесат за здравото му телце!

4. Игрите с тати винаги са по-забавни
И тук не говорим само за татковците на момчета. Смята се, че мъжете имат по-изразено въображение за измисляне на всякакви игри и закачки, когато говорим за бебета. Дори един танц на ръце ще зарадва вашето мъниче!

5. Изкарайте няколко безсънни нощи с детето не само за да видите какво й е на мама…
Не просто че ще сменят майките, ами така бащите ще могат да споделят и моментите на болка и силен плач на децата, което изключително много засилва връзката им с тях!

А вие, татковци, прекарвате ли достатъчно време с малките бебоци?

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318