Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Бебешката кожа - основен приоритет за всеки родител

90% от кожните проблеми при бебето са свързани със сухота
 А тя, от своя страна, предизвиква сърбеж, зачервяване, люпене, често и силна болка. Дълбоката хидратация е от особено значение. Тя започва с приемането на достатъчно вода (най-вече ако детето ви е на АМ, а не на кърма), преминава с правилното къпане и ползване на хубав сапун за тяло – без парабени, парфюми и консерванти – и последваща грижа след банята. Не ползвайте бебешко олио през лятото, когато порите на бебешката кожа могат да се запушат и да се стигне до обрив. За предпочитане през този сезон е млякото и лосиона.


Къпането всеки ден е задължително само през лятото
Въпреки че у нас продължава да битува задължението бебето да се къпе всеки ден, реално, нуждата от ежедневна баня е само през лятото. Тогава детето се поти и събира повече прах поради честите разходки, следователно банята наистина е наложителна.


Внимавайте с новите неща
На първо място, винаги изпирайте новите дрешки, преди да ги облечете. Гладенето е препоръчително след всяко пране по принцип. Не е добре да сменяте често козметиката за бебето. Новият състав винаги може да предизвика нова реакция на деликатната кожа. Веднъж уверили се в качеството на даден продукт, по-добре го запазете за първата година от живота на вашето бебче.


Всеки обрив по кожата е сигнал за среща с педиатър
Въпреки че интернет е пълен с информация, включително и за това как да изгледаме едно бебе, не пренебрегвайте сериозността на всяка реакция, която показва чрез кожата бебешкия организъм. Вярно е, че в повечето случаи обривът означава нещо съвсем не толкова притеснително като претопляне или реакция от прах, но е по-добре винаги специалистът да си каже думата.


Атопичен дерматит – бичът на 21 век
Според статистиката, всяко четвърто дете страда от атопичен дерматит. Най-често, заболяването се проявява при наличие на повече отключващи фактори. Истината е, че атопичният дерматит има много такива отключващи фактори: наследствена предразположеност, използване на химикали в козметиката или перилните препарати, а също така и в изготвянето на приборите и съдовете за хранене, ранно захранване с алергенни храни, дим и прах в помещението на бебето, наличие на домашен любимец и т.н. Най-важното за лечението на атопичния дерматит е да не прибягвате до сериозни медикаменти веднага (кортикостероиди), а да подходите с търпение и много внимание в отглеждането на детето, създавайки му максимално природосъобразна и неагресивна среда за живеене.

Вижте още интересни статии от блога ни

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318