Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 80.00 ЛВ!

Бебеносеното - 8 Причини да му се доверите

Ако си мислите, че бебеносенето или отричането от количката в името на слинга или ергономичната раница е плод на модерната майка, която не признава нищо друго освен най-скъпите обувки за прохождане, струващи колкото два месеца плащане по майчинството й и избира само бурканчета с пюрета с огромен надпис БИО, грешите. Истината е, че това е практика, измислена много отдавна, още когато е нямало дори бебешки колички. Причините за носенето на бебе в шал близко до майката (или бащата, бабата, дойката) са били по-скоро причинени по необходимост. Днес обаче много родители избират бебеносенето поради редица предимства и ние ще ви изброим цели осем такива:


1. Правилното позициониране в слинг или ергономична раница, всъщност, е най-правилната ортопедична поза (под формата на буквата М) за мъниците. Тази поза разпределя правилно тежестта на тялото на детето и намалява риска от тазобедрени аномалии.

2. Бебеносеното е един вид свобода за майката. Има доста ревливи бебета, които отказват да седят в кошарата си, камо ли пък сами в стаята. Е, да, ама една майка е и домакиня и все някога трябва да поизчисти къщата и да сготви, да напазарува. В този момент носенето на бебето в слинг е като истинско спасение за нея.

3. Носенето в слинг или раница бебе се чувства далеч по-сигурно близо до майка си. Това е изключително полезно за първите месеци от развитието на детето, когато то може да изживее стрес и от най-незначителните неща като стряскане от трафика, силни крясъци, дори падане на предмети.

4. Кърменето навън става още по-лесно и приятно, ако изберете именно този начин на предвижване с детето. Дори няма да имате нужда от допълнителен шал, с който да се загърнете, докато храните своя гладник.

5. През слинга или от раницата бебето има далеч по-широко поле за разглеждане и опознаване на света. Количките за първите месеци на бебето или така наречените зимни кошове почти изцяло ограничават детето да наднича и да се заглежда по интересни около него неща.

6. Според някои педиатри бебетата, които са били носени в слинг или ергономична раница, изпитат далеч по-малко затруднения при прохождането. Причината се дължи на споменатата по-горе поддържана идеална ортопедична поза. В съчетание с правилно подбрани обувки за прохождане това ще ви даде доста добри резултати и по-малко стрес, когато настъпи моментът за първите самостоятелни крачки.

7. Бебеносенето е невероятно полезно и за децата със силни колики и трудно никнещи зъбки. Знаете, че в тези неприятни периоди болката и плачът са денонощни. Ако обаче оставите детето си близо до себе си, вашата топлина го успокоява, а и намалява дискомфорта на малкото мъниче.

8. Бебеносенето е супер! То е приятно и за мама, и за бебчето. А знаете, че щастлива мама е винаги равно на щастливо дете. Съществуват дори курсове за танци с бебеносещи мами и техните мъничета. Общо взето, можете да се забавлявате и даже да ходите на излет в планината и сред природата, докато носите бебето в слинг или ергономична раница.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318