Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Бащинство - наръчник за оцеляване

Не само че все повече татковци си остават у дома да се грижат за общото дете, но дори майката да е в майчинство съвременните бащи стават доста по-активи от преди в отглеждането. В допълнение, трябва да стане ясно още сега, скъпи майки, стресът не е само при вас. Да бъдеш баща е не по-малко отговорно, често притеснително, неясно и дори страшничко…Специално за вас, скъпи татковци, създадохме този кратък наръчник за оцеляване в рамките на първите месеци след пристигането на малкото ви ангелче у дома.

 1. Избийте си от главата идеята, че вашата половинка може, иска и ще се справи с всичко сама
  Дори да го казва, дори да се прави на смела, наскоро родилата жена все още прилича на ходеща хормонална бомба, която без значение от начина на раждане, е и изключително изморена. В допълнение, винаги съществува рискът от следродилна депресия, а случи ли се тя, повярвайте ни, вие ще бъдете единствените способни да отглеждате детето. Ето защо от самото начало започнете да проявявате инициатива към всяко от задълженията спрямо малкото сладурче. В един момент сами ще успеете да установите коя от грижите да поемете – почистването на помещението, прането на бебешките дрехи, храненето вечер и т.н. – и кои ще бъдат общо задължение.
 2. Създайте контакт с бебето от първите дни
  Колкото по-рано свикнете детето със своята топлина, допир, мирис и кожа, толкова по-лесно ще свикне то и с тати, а не само с мама. Този въпрос е от особено значение не само с цел да се създаде еднаква по сила емоционална връзка и с двамата родители, но и е повод детето по-лесно по-късно да се социализира изобщо с хора.
 3. Ако сте останали сам, за да може половинката ви да си вземе глътка свеж въздух от пелени и кърмене, не се притеснявайте, че сте забравили как се върши конкретно нещо…
  Живеем в свят на модерните технологии и дори да нямате и идея как да смените памперс, как се претопля пюре за обяд, а даже и по какъв начин да изкъпете детето, винаги можете да изгледате някое клипче в интернет, да прочетете статия и полезна информация в мрежата, а дори и да се обадите на приятел, опитен татко за съвет или директно да ви се притече на помощ.
 4. Да бъдеш баща не е избор или решение, а призвание
  И вие ще усетите това веднага когато придобиете увереност в това, което правите. Може и да не сте толкова гальовни, колкото половинката ви, и да не знаете нито една детска песничка за приспиване, но специалистите твърдят, че нестандартните методи за игра и успокояването на бебето, които прилагат бащите, често дори са по-ефектни от методите на майката.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318