Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Бабите на нашето бебе - наръчник за употреба

Освен опцията за бързо реагиращия татко или за модерната напоследък практика да се ползват услугите на бавачки, никога не подценявайте бабите. Според независимо проучване, между другото, 58% от настоящото поколение е било отгледано или изцяло или с огромната помощ на нашите баби. Днес обаче нещата сякаш не са същите и много млади майки бягат като огън от тях – включително и от собствените си майки (даваме си сметка, че не всяка свекърва е поносима в собствения ви дом и то в рамките на цял ден).

    Не сме тук, за да разискваме конкретните причини за нежеланието на съвременните майки да ползват безплатната и толкова грижовна и мила помощ на бабите в отглеждането на бебето. Тук сме, за да ви припомним, че същите тези баби са отгледали вас и че няма бавачка на този свят, която да заобича детето ви повече от вашата майка или свекърва (това, че тя не обича вас, скъпи мами, изобщо не означава, че е толкова ледено студена към наследника, с който сте я дарили).

    От друга страна, тук сме и за да ви дадем конкретни съвети, един вид наръчник за употреба на бабите. Ние заставаме на златната среда и смятаме, че колкото и да е хубаво и добре те да се включват във възпитанието и помощта за отглеждането на детето, граници трябва да се поставят. Защото вие сте родителите. Отговорността е ваша. Останалото е признак на добра воля и на любов, която няма нищо общо с любовта на родителите. Всички знаем кой може да разглези едно дете най-бързо – баба, разбира се!

    1. Никога не приемайте наготово и на сляпо съветите на бабата. Тя може да е гледала така децата си, но действителността днес е съвсем различна. Най-добрият подход към съвета на бабата е да го приемете само ако той кореспондира като логика с вашата интуиция и препоръките на педиатъра ви.

    2. Не забравяйте, че нито вашата майка, нито тази на половинката ви е длъжна да ви гледа детето. Всъщност, всичко е въпрос на помощ или любов. Грижата е ваша. Бабата е тази, която може да подаде ръка и да разнообрази ежедневието на детето, но не и да го организира изцяло.

    3. Добре е важните моменти на вашето бебе да бъдат изцяло поети от вас самите. Да, захранването може да звучи доста сложно в началото, но това не е повод да избягате от отговорност и да оставите бабата да го захрани (има и риск тя да премине от пюре от моркови директно на луканка…). А и прохождането е изцяло ваш ангажимент. Бабите в по-честия случай няма да издържат на напрежението в кръста. Те могат да се включат с подарък обувки за прохождане.

    4. Когато оставяш детето на бабата, давай ясни инструкции. Не го възприемай за списък със заповеди. Просто ако си изпуснала нещо важно, бабата ще го направи по свое усмотрение и после е възможно да има конфликт между вас.

    5. Бабите са готини, докато не започнат да ви критикуват. Постарайте се да не реагирате остро на критиката. Най-добре е да замълчите и да се направите, че сте чули непоискания съвет, който ви е даден.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318