Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

Анемия при бебетата - сериозно, но съвсем не най-страшното

Логично е първият вид да е свързан с липсата на достатъчно желязо в организма. Вторият вид обаче говори за намалено количество на някои видове витамин В, най-вече В 12 и фолиевата киселина в тялото.

Обикновено, анемия се разкрива с профилактичните кръвни изследвания, но и вие можете да забележите нейните първи признаци, а именно отпадналост, липса на апетит, спад в теглото, по-бързата умора при активна игра и т.н. Ако забележите наличието на тези симптоми у детето в продължение на няколко дена, добре е да се консултирате с лекар.

Най-често анемията е свързана с дефицит на желязо, поради което в основата на лечението й откриваме допълнителен прием на желязо. Казваме допълнителен, тъй като майчината кърма е богата на такова, съвременните модерни формули адаптирани млека – също – а освен това, въвежданите след 6 месец каши от овес, елда и ечемик са не по-малко заредени с желязо. Лекарите съветват минимум 3 месеца терапия с прием на желязо под формата на капки. Също така, приемът на витамин С – както под формата на добавка, така и в храната, най-вече като плодове или пюре от броколи, например – е важен за профилактика на анемични състояние, тъй като именно този витамин С подпомага усвояването и на желязото.

Анемията звучи сериозно, но съвсем не е най-страшното за едно бебе. Ако терапията, която обяснихме по-горе не помогне, се налага последващо по-драстично решение, включително и вливания. В случай на анемия от втория вид, приемът е не на желязо, а на фолиева киселина, но и при двата случая добре е да намалите активността на детето до стабилизиране на състоянието, тъй като с него то се изморява по-бързо.

Анемията може да повлияе на прохождането, тъй като действа отслабващо за организма. Дори костната система да е силна, самата физическа изтощеност ще доведе до по-малко мотивация от страна на детето да прави опити за нови движения, каквито са първите стъпки. Ето защо понякога и анемията може да е причина за късното прохождане. В тези случаи първо се овладява състоянието на анемия и едва след това се пристъпва към същественото учене на ходене, в това число и с качествени и подходящи бебешки обувки за прохождане.

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318