Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 80.00 ЛВ!

Ако не спазвате тези принципи при избора на бебешки обувки за прохождане, по-късно може би ще съжалявате


Плоскостъпие, деформации по дължината на цялото стъпало, включително образувания от типа на халукс валгус, хронични болки в ставите и сухожилията, скъсяване на мускулите при крайниците, загуба на естествената позиция на ходилата, в това число и ходене с ходилата навътре, честа поява на гъбични образувания и изпотяване, та дори и прегърбване – вярвате или не, всичко това можете да причините на детето си само защото сте се провалили в избора на първия му чифт обувки. За съжаление, този провал почти никога не се дължи на безхаберие, липса на внимание и загриженост, та дори и на финансови възможности. Причината толкова много родители да не се справят с подбора на правилните обувки за прохождане на бебето е по-скоро липса на необходимата информация.

Ако не искате да създадете дори минимална предпоставка за развитието на която и да е аномалия от гореизброените и да осигурите максимален комфорт на прохождащото си бебе, време е да получите тази информация. Вижте нашия кратък и лесносмилаем наръчник, по който да се водите, когато настъпи време за тази важна покупка.

    

1. Уловете момента!


Изключително важно е да купите бебешките обувки за прохождане в подходящия момент. Педиатрите са единодушни по повод този момент. Обувки за прохождане се купуват в момента, в който детето направи първите си самостоятелни крачки. Истината е, че дори да сте не го стимулирали все още да направи няколко стъпки, детето само ще покаже желание за това – чисто и просто ще се започне онази добре позната на много майки бебешка истерия, дължаща се на нежелание да седи в количката, както и да започне да се придържа и опира до стените и мебелите, за да покаже „Аз вече съм голям, готов съм да ходя!“

    

2. Осъзнаването на необходимостта от обувки за прохождане


Без да влизаме в спор с родителите, които са на мнение, че прохождането на босо краче е най-естественият начин детето да се научи да ходи, все пак и ние оставяхме нашето дете да го практикува, когато имаше възможност, но все пак трябва да отбележим нещо много важно. В опитите за една-две стъпки по тревата няма нищо лошо. Само че за да получи необходимия кураж и „полеви условия“ да затвърди умението си, бебето трябва да се остави на по-голям терен, който едновременно да е безопасен и здравословен. За съжаление, в съвременните домове най-често срещаме гладки подови настилки, които са както вредни за развитието на мускулатурата на краката, така и опасни, защото са предпоставка за подхлъзване. При едно такова подхлъзване съществува не само риск от удар, но и от демотивация у детето. Ходенето по пясък и неподдържани тревни повърхности създават риск от убождане и затрудняват първите самостоятелни крачки. Накратко – да, всяко дете има нужда от обувки за прохождане и те не противоречат на стандарта да се оставя да походи и на босо краче.


3. Отваряйте си очите на четири за следните неща

Пазарът за бебешки обувки е повече от богат на модели, производители и дори комбинации от функции и допълнителни предимства на отделните дизайни. За да не се объркате допълнително, ще ви дадем няколко препоръки за нещата, за които да внимавате.


Първо, не забравяйте, фокусът е не върху дизайна или марката, а върху модел, който да осигури правилното развитие на детското краче, както и на походката, на стойката и то за много години напред. Не забравяйте и, че редица хронични ортопедични и анатомични проблеми, свързани с ходилата и стъпалата, а дори и с мускулите или ставите напред във времето (най-често в тийн възрастта) се дължат именно на грешно избрани обувки за прохождане. Ето защо сред топ факторите, които трябва да имате на предвид, е лекотата. Тежките обувки са непосилни за носене, защото бебето все още няма добре развита мускулатура.


Второ, следвайте правилото на ортопедичната триада в избора на бебешки обувки за прохождане. Тя включва следните основни фактори за удобство и сигурност: гъвкавост, анатомичност, стабилна опора в зоната на глезените!


ВНИМАНИЕ: Анатомичните обувки не са ортопедични обувки. Ортопедичните обувки са задължителни / препоръчителни единствено за деца с диагностицирани от специалист ортопедични проблеми и видими деформации.


Трето, избягвайте накечествените материали и заложете или на естествената кожа, или на първокласни веган материи. Бебешкото краче се спарва много и дори да почиствате обувките редовно, при всяко следващо изпотяване се създава нова опасна среда с риск от развитие на гъбички. В допълнение, естествените материали са сигурна защита от протриване, мазоли и натъртване.
Последно, но не по важност, вземането на точния размер е критичен етап от подбора на обувки за прохождане. Следвайте това правило: измерете дължината на стъпалото,  стъпило на земята, като към нея винаги добавете още 10-12 милиметра. Винаги измервайте вечер, защото тогава крачетата са отекли и реално са „по-големи“.
Екипът на bebuvki.com ви подкрепя изцяло в избора на качествени обувки за прохождане, предлагайки ви разнообразие от одобрени от педиатричните организации модели, но освен това е винаги на ваше разположение за въпроси и допълнителна консултация.


Вижте обувките за прохождане, които предлагаме

Към категорията обувки за прохождане

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318