Регистриране Вход Плащане и доставка Контакти БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛВ!

4 Факта, които вероятно не знаете за недоносените бебчета

Недоносените бебета често дори се възприемат за по-жилави от по-пълничките родени деца. Важното е в случая да слушате внимателно лекарите и акушерките за съветите, които ще ви дадат, и най-вече да проявите търпение, защото престоят ви в родилното може и да се удължи.

И за да не отбягваме темата за недоносените бебета просто ей-така, тъй като тя е доста важна, подготвили сме ви малко допълнителна любопитна информация. Ето ви точно четири факта, които, вероятно не знаете за недоносените бебчета:

Факт 1 – Недоносените бебета са в риск от някои конкретни, но не от всички, за които си мислите, здравословни проблеми. Основно, едно недоносено бебе най-вече може да получи инфекция, която обаче в повечето случаи бързо се овладява поради престоя в кувиоз. Хипербилирубинемия, от друга страна, се случва в 80 % от всички живо родени недоносени бебета. Децата с хипербилирубинемия имат високи нива на билирубин, който се произвежда от нормалното разпределение на червените кръвни клетки. Анемия и апнея (сънна хрема) се срещат често при децата, които са родени с много ниско тегло или преди 37-ма седмица.

Факт 2 – Грижите след излизането на бебето от кувиоз почти не се различават от грижите, които трябва да положим на нормално роденото дете. Естествено, в случая е да сме особено внимателни през първите три месеца на живота на мъничето. Имайте на предвид, че това, от което то има най-много нужда сега, разбира се, са светлината, топлината и храната. Почти наложително е недоносеното да се кърми, защото имунитетът му може да е по-слаб.

Факт 3 – Причината за едно бебе да бъде недоносено не винаги зависи от майката. Много хора погрешно смятат, че тютюнопушенето и липсата на почивка по време на бременност са основни причини за недоносването. Сред тези основни причини обаче със същата сила можем да наредим и следните: напреднала възраст на бременната, гестационен диабет, хипертония, сърдечни или бъбречни проблеми, инфекция или кървене поради необичайно позициониране на плацентата.

Факт 4 – Възможни са проблеми и усложнения в напреднала възраст при едно недоносено дете, но те обикновено се дължат на липса на повишено внимание при захранване, отказ от кърмене или грешки в родилното. Сред тези проблеми са забавяне или забързване на растежа, като второто може да доведе до рахит, нежелание за хранене, очни проблеми, неврологични отклонения, увреждане на слуха. Запомнете обаче, че тези проблеми са по-скоро изключения, отколкото правило!

Онлайн магазин за бебешки обувки, сандали, пантофи, буйки, бебешки обувки за прохождане, детски гумени ботуши, чорапи с гумена подметка и аква обувки info@bebuvki.com https://bebuvki.com/catalog/view/theme/bebuvki/images/logo.png Bebuvki.com https://www.facebook.com/bebuvki +359879133318